Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Καμένο» χαρτί για την κυβέρνηση η κατάργηση της μάσκας – Δεύτερη αποστολή στρατιωτικού υλικού σε Ουκρανία

«Καμένο» χαρτί για την κυβέρνηση η κατάργηση της μάσκας – Δεύτερη αποστολή στρατιωτικού υλικού σε Ουκρανία
Μάσκες τέλος σε εξωτερικούς χώρους – Ούτως ή άλλως κανένας δεν το τηρούσε
Σχετικά Άρθρα

Το χαρτί της χαλάρωσης των μέτρων αρχίζει και παίζει δυναμικά η κυβέρνηση προσπαθώντας να καλυτερεύσει το κλίμα της κοινωνίας μετά τις μεγάλες επιπτώσεις που θα έχει η ελληνική οικονομία από την επιβάρυνση στην ενέργεια, στον πληθωρισμό καθώς και στα σιτηρά/δημητριακά.
Όλα γίνονται προκειμένου τον Απρίλιο να έχουμε ένα κανονικό Πάσχα χωρίς περιορισμούς λόγω πανδημίας. Ωστόσο, θα υπάρχουν άλλα προβλήματα όπως η ακρίβεια που θα φανεί και στο πασχαλινό τραπέζι…

Μάσκες τέλος σε εξωτερικούς χώρους – Ούτως ή άλλως κανένας δεν το τηρούσε


Για τα θέματα της πανδημίας, η εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, με ισχύ από το Σάββατο 5 Μαρτίου αφορούσε την άρση υποχρεωτικότητας της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με ισχυρή σύσταση χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός και για άτομα με παράγοντες κινδύνου σοβαρής νόσησης αλλά και ανεμβολίαστους.
Παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
Στα σούπερ μάρκετ και τα μέσα μεταφοράς απαιτείται η χρήση υψηλής μάσκας προστασίας ΚΝ95 ή διπλής χειρουργικής μάσκας.
Το ίδιο ισχύει και για τα ΚΤΕΛ, ενώ για το ταξίδι με τρένο ή αεροπλάνο δεν έχει ανακοινωθεί η υποχρεωτικότητα μάσκας υψηλής προστασίας.
Βέβαια, θα πρέπει να πούμε ότι το μέτρο της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους δεν τηρείτο κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος ο κ. Πλεύρης.

Αργεί η αποκλιμάκωση των περιορισμών σε εστίαση – Μεγάλα παράπονα


Ωστόσο, η εστίαση προχωράει σε πιο αργή αποκλιμάκωση των περιορισμών καθώς παραμένει η απαγόρευση εισόδου σε ανεμβολίαστους ή σε όσους δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση.
Οι πλήρως εμβολιασμένοι συνεχίζουν να μπορούν να μπαίνουν στα κέντρα διασκέδασης και τους εσωτερικούς χώρους σε μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια με την επίδειξη του πιστοποιητικού τους, καθώς και όσοι νόσησαν και διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης.
Όσο για τους ανεμβολίαστους και την είσοδο στους κλειστούς χώρους, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι θα είναι από τους τελευταίους περιορισμούς που θα άρουν.
Αυτό στερεί μεγάλη πελατεία στην εστίαση και οι εκπρόσωποί της εκφράζουν παράπονα.
Την προηγούμενη Παρασκευή, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) έδωσαν το σήμα για να καταργηθεί η μάσκα προστασίας και στους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων και αναμένεται να ισχύσει και στην Ελλάδα.

Και δεύτερη αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία


Eν τω μεταξύ, η Αθήνα εμπλέκεται παραπάνω στο πόλεμο Ρωσίας και Ουκρανίας παρά τις επιφυλάξεις των κομμάτων και παρά την έντονη αντίδραση της ρωσικής πλευράς με αποκορύφωμα την απειλή ότι οι χώρες που έχουν αποστείλει όπλα στην Ουκρανία θα αποκλειστούν από τους ρώσους τουρίστες.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική κυβέρνηση πέρα από τα σοβιετικού τύπου AK Kalashnikov που απέστειλε την Κυριακή, προχώρησε την Δευτέρα και στην αποστολή αντιαρματικών ρουκετών επίσης παλαιού τύπου, τα οποία είχε κατασχέσει σε παλαιά έφοδο του λιμενικού σε πλοιάριο που τα μετέφερε λαθραία, μάλλον στην Λιβύη.
Τα όπλα αυτά θα χρησιμοποιηθούν, εφόσον φτάσουν στον προορισμό τους- εναντίον των εκατοντάδων τανκς που έχουν παραταχθεί έξω από τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Το ζήτημα είναι, μήπως μετά την εκπεφρασμένη αντίδραση της Ρωσίας, είναι παρακινδυνευμένη η κίνηση της Αθήνας…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης