Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατσώτης (KKE): Οι εργαζόμενοι να απαιτήσουν να μην κατατεθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο στη Βουλή

Κατσώτης (KKE): Οι εργαζόμενοι να απαιτήσουν να μην κατατεθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο στη Βουλή
Η κυβέρνηση λέει ότι κατοχυρώνει το 8ωρο, αλλά ο εργαζόμενος καλείται να δουλέψει 10 ώρες τη μέρα και αν δεν το δέχεται θα απολύεται, σημειώνει ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ
Σχετικά Άρθρα
«Η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοσχέδιο-έκτρωμα "απογειώνει" τις παρεμβάσεις όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, που χτύπησαν και ανέτρεψαν βήμα-βήμα τις εργατικές κατακτήσεις από τη δεκαετία του '90, με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τη Λευκή Βίβλο» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ, σε σημερινή του παρέμβαση στην ΕΡΤ1.
«Η κυβέρνηση λέει ότι κατοχυρώνει το 8ωρο, αλλά ο εργαζόμενος καλείται να δουλέψει 10 ώρες τη μέρα και αν δεν το δέχεται θα απολύεται», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Σήμερα, στην αγορά εργασίας όποιος απαιτεί να δουλεύει με σταθερό ημερήσιο χρόνο απολύεται, οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δεχθούν τη μετατροπή των όρων εργασίας με ένα μωσαϊκό εργασιακών σχέσεων (ευέλικτες σχέσεις, συμβάσεις μιας μέρας κλπ.) που δημιούργησαν και θεσμοθέτησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα».

Αυξάνεται ο απλήρωτος χρόνος

Ο Χ. Κατσώτης υπενθύμισε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατήργησε ποτέ το νόμο του ΠΑΣΟΚ του 2011 που εισήγαγε τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. αλλά αντίθετα επέβαλε 12ωρο στους γιατρούς και 9ωρο στους εργαζόμενους του ΟΣΕ».
Σημείωσε πως «ο απλήρωτος χρόνος θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο, η κάρτα εργασίας ουσιαστικά θέτει σε εφαρμογή την ευρωπαϊκή οδηγία για ενεργό και ανενεργό χρόνο, που δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να επιβάλλει 13 ώρες εργασίας στους εργαζόμενους».
«Για να περάσουν αυτά τα μέτρα, η κυβέρνηση θέλει να χτυπήσει ακόμα παραπέρα το εργατικό λαϊκό κίνημα με τις ρυθμίσεις που επιχειρούν να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία, διώκουν αυτούς που περιφρουρούν την απεργία και επιβάλλουν ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων με το μητρώο των συνδικαλιστικών οργανώσεων» τόνισε.
«Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επιτρέψουν αυτά τα μέτρα, μέσα από τον αγώνα τους με τα σωματεία και τα συνδικάτα να απαιτήσουν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή», κατέληξε ο Χρ. Κατσώτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης