Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Τα προβλήματα στο προσφυγικό γίνονται πολύπλοκα λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης

Θεοδωράκης: Τα προβλήματα στο προσφυγικό γίνονται πολύπλοκα λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης
Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε την ανάγκη ενός αναπτυξιακού σχεδίου στα νησιά που έχουν υποστεί καταστροφές λόγω της κακής πολιτικής της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό και στο προσφυγικό
Την οικονομική ενίσχυση των Δήμων απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά το πέρας της συνάντησης με τους δημάρχους των νησιών του Αιγαίου στη Βουλή, τονίζοντας παράλληλα ότι τα προβλήματα στο προσφυγικό ζήτημα γίνονται πολύπλοκα λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης.
Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε την ανάγκη ενός αναπτυξιακού σχεδίου στα νησιά που έχουν υποστεί καταστροφές λόγω της κακής πολιτικής της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό και στο προσφυγικό, ενώ κάλεσε την Ευρώπη να κατανοήσει «το πρόβλημα που υπάρχει».
Αναλυτικότερα, οι δηλώσεις του Σταύρου Θοεδωράκη μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τους δημάρχους των νησιών:
«Ακούμε τους δημάρχους.
Και βέβαια, δεν τους ακούμε μόνο σήμερα, γιατί νοιώθουμε ότι το πρόβλημά τους είναι και πρόβλημά μας.
Τα πράγματα δυστυχώς είναι πολύ απλά.
Γίνονται πολύπλοκα λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης.
Τι ζητάνε τα νησιά;
Ζητάνε αποσυμφόρηση, δεν μπορούν να λύσουν μόνα τους το μεταναστευτικό πρόβλημα.
Άρα πρέπει οι αιτήσεις ασύλου να εξετάζονται πιο γρήγορα και θα πρέπει η υπόλοιπη χώρα να αναλάβει ένα βάρος που της αναλογεί και να μην πληρώνουν την μετανάστευση και την προσφυγιά ως πρόβλημα οι ακρίτες μας.
Επίσης χρειάζεται ένα αναπτυξιακό – εθνικό σχέδιο για τα νησιά που έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές λόγω της κακής πολιτικής της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό και στο προσφυγικό. Δεν θέλουμε άλλες ευχετήριες κάρτες από την Ευρώπη. Θέλουμε να καταλάβουν το πρόβλημα που υπάρχει.
Θέλουμε να γίνουν κοινωνοί και τέλος, θέλουμε να απελευθερωθούν ευρωπαϊκά κονδύλια προς όφελος των Δήμων.
Μόνο οι Δήμοι, με τη συνεργασία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ξέρουν τα προβλήματα του κάθε νησιού και μπορούν να απορροφήσουν σωστά τα χρήματα της Ευρώπης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης