Τελευταία Νέα
Πολιτική

Α. Γεωργιάδης: Συμφωνία για τον ΠτΔ και πρόωρες εκλογές θα παρατείνει την πολιτική αστάθεια

Α. Γεωργιάδης: Συμφωνία για τον ΠτΔ και πρόωρες εκλογές θα παρατείνει την πολιτική αστάθεια
Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.
Παράταση της πολιτικής αστάθειας εκτιμά ότι θα προκαλέσει μια συμφωνία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και ορισμό πρόωρων εκλογών μέσα στο 2015 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγορώντας παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας με την προεδρική εκλογή.
Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real και ερωτηθείς αν η κυβέρνηση βιάστηκε να μιλήσει για το τέλος των μνημονίων και διαζύγιο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι δεν υπήρξε σωστός υπολογισμός του μεγέθους της ανησυχίας που «θα προκαλούσε η ενδεχόμενη πολιτική αστάθεια, με την προεδρική εκλογή, που δημιουργεί στη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας ότι «αυτή η παράμετρος δυσκόλεψε πάρα πολύ τη διαπραγμάτευση και έφερε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση τους δανειστές μας».
Κληθείς να απαντήσει αν θα πρέπει να δεχθεί η κυβέρνηση εξάμηνη παράταση του μνημονίου, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι στο μέσον μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης και σημείωσε ότι κανείς μας δεν βοηθάει σε αυτή τη διαπραγμάτευση αν βγαίνει και αλλάζει την κυβερνητική θέση ή τα όρια.
Όσον αφορά την προεδρική εκλογή σημείωσε ότι ο χρόνος που αυτή θα γίνει δεν είναι το μείζον και πρόσθεσε ότι «το μείζον είναι να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να συνεχίσει η χώρα τη συντεταγμένη πορεία της και να γίνουν οι εκλογές στο τέλος της κυβερνητικής θητείας, τον Ιούνιο του 2016».
Πρόσθεσε δε ότι δεν πιστεύει καθόλου σε σενάρια που λένε για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τώρα και ορισμό σύντομου χρόνου εκλογών, καθώς όπως σημείωσε αυτό απλώς θα παρέτεινε την προεκλογική περίοδο και θα συνέχιζε για περισσότερο χρόνο την αστάθεια.
Όσον αφορά ενδεχόμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε ότι δεν είναι αντίθετος να γίνουν και εκατό τέτοιες συναντήσεις αρκεί να έχουν ουσία και να μην γίνονται «για τη φωτογραφία ή για τη δήλωση της στιγμής».
«Εάν ο κ. Τσίπρας έδειχνε ότι έχει όντως σκοπό να συμβάλει στη σταθερότητα της χώρας, τότε ο κ. Σαμαράς θα όφειλε να τον έχει καλέσει», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «από τη στιγμή, όμως, που ο κ. Τσίπρας σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους κάνει το παν, όχι για να ρίξει την κυβέρνηση απλώς, αλλά για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα και τη σχέση μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε δεν βλέπω σε τι θα εξυπηρετούσε στα αλήθεια αυτή η συνάντηση».
Τέλος, ερωτηθείς για τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας τόνισε ότι «δεν είναι μείζον ούτε να είναι πολιτικό πρόσωπο ούτε να μην είναι, ούτε να είναι από την Κεντροδεξιά, ούτε από την Κεντροαριστερά».
«Το μείζον είναι να είναι ένα πρόσωπο το οποίο μπορεί να ενώσει τους Έλληνες, να μπορεί δηλαδή να αποτελέσει το σύμβολο της ενότητας του πολιτικού κόσμου και του λαού σε μία δύσκολη εποχή για την πατρίδα», σημείωσε για να συμπληρώσει ότι «τέτοια πρόσωπα υπάρχουν και εντός του πολιτικού κόσμου και εκτός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης