Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ για ΑΕΠ: Στην Κομισιόν «παραπέμπει» το Μαξίμου - Εν αναμονή των στοιχείων για τον Απρίλιο (2017)

Στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ για ΑΕΠ: Στην Κομισιόν «παραπέμπει» το Μαξίμου - Εν αναμονή των στοιχείων για τον Απρίλιο (2017)
Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σχολίασαν «κυβερνητικές πηγές»
Στη δήλωση της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (αρμόδιας για ζητήματα οικονομικών) A. Breithardt «παραπέμπει» το Μέγαρο Μαξίμου, όσον αφορά στα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ για το ελληνικό ΑΕΠ.
Μάλιστα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Κομισιόν «υποβάθμισε» τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (6/3/2017) η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, η κυβέρνηση περιμένει τα επίσημα στοιχεία για τον Απρίλιο του 2017.
Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 1,1% το δ' τρίμηνο του 2016, έναντι της αύξησης 0,3% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 4ου τριμήνου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στη δεύτερη μέτρηση της στατιστικής αρχής διαπιστώνεται ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 4ο τρίμηνο 2016, παρουσίασε μείωση κατά 1,2%, σε σχέση με το 3ο τρίμηνο 2016, έναντι της μείωσης 0,4% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 4ου τριμήνου στις 14/02/17.
Παράλληλα, σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο 2015 παρουσίασε μείωση κατά 1,1% έναντι της αύξησης 0,3% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 4ου τριμήνου.

Η «απάντηση» της Κομισιόν

Νωρίτερα, η A. Breithardt (η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για ζητήματα οικονομικών) δήλωσε πως η Κομισιόν εξακολουθεί να αναμένει οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2017.
«Εξακολουθούμε να αναμένουμε ανάπτυξη για το 2017 και, όπως κάναμε ξεκάθαρο στις προβλέψεις μας, η διατήρηση του μομέντουμ των μεταρρυθμίσεων και η συνέχιση της εφαρμογής τους είναι αναγκαία προκειμένου να στηριχθεί η ανάπτυξη και να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη» υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης