Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φωτογραφίες Καισαριανής: «Ανακουφισμένος που τελείωσαν όλα», δηλώνει ο Βέλγος συλλέκτης

Φωτογραφίες Καισαριανής: «Ανακουφισμένος που τελείωσαν όλα», δηλώνει ο Βέλγος συλλέκτης
Ο Tim De Krane επιβεβαίωσε ότι επήλθε συμφωνία ώστε οι φωτογραφίες να παραχωρηθούν στο υπουργείο Πολιτισμού 
Σχετικά Άρθρα
Ικανοποιημένος με την εξέλιξη στην υπόθεση των φωτογραφιών των 200 της Καισαριανής εμφανίστηκε ο Βέλγος συλλέκτης, ο οποίος, μιλώντας στην ΕΡΤ από το σπίτι του, ανέφερε ότι μετά τις επαφές και τις συζητήσεις που είχε με στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού, τα οποία τον επισκέφθηκαν, το ζήτημα οδηγείται σε οριστική διευθέτηση.
Ο ίδιος έδειξε εμφανώς φορτισμένος από τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα και αυτός ήταν και ο λόγος που δεν προβλήθηκε το πρόσωπό του κατά τη μετάδοση της συνέντευξης.
Ο Tim De Krane επιβεβαίωσε ότι επήλθε συμφωνία ώστε οι φωτογραφίες να παραχωρηθούν στο υπουργείο. Ήδη, όπως γνωστοποίησε, τις απέσυρε από τη διαδικασία δημοπρασίας, ενώ απομένει η ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών προκειμένου οι 262 φωτογραφίες που καταγράφουν τις θηριωδίες των Ναζί στην Ελλάδα, να περάσουν οριστικά σε ελληνική κυριότητα.
«Είμαι χαρούμενος και ανακουφισμένος με τη λύση που βρίσκεται στο τραπέζι και δεν θα κάνω άλλη δήλωση. Δεν θα πω τίποτε άλλο μέχρι να τελειώσουν όλα» είπε στην ΕΡΤ.
Νωρίτερα, το υπουργείο Πολιτισμού είχε επιβεβαιώσει ότι το φωτογραφικό υλικό που βρισκόταν στην κατοχή του συλλέκτη είναι γνήσιο και ότι δρομολογούνται οι διαδικασίες ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης