Τελευταία Νέα
Οικονομία

Malloch (υποψήφιος πρεσβης ΗΠΑ στην ΕΕ): Η Ελλάδα θα χρειαστεί το ΔΝΤ ακόμα και εκτός ευρώ

Malloch (υποψήφιος πρεσβης ΗΠΑ στην ΕΕ): Η Ελλάδα θα χρειαστεί το ΔΝΤ ακόμα και εκτός ευρώ
Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση πως η λειτουργία της Ευρωζώνης προκαλεί πολιτική αποσταθεροποίηση στα κράτη-μέλη, τα οποία δε μοιράζονται δίκαια τα οφέλη του ευρώ
Την άποψη ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ακόμα και αν αποχωρήσει από την Ευρωζώνη και υιοθετήσει ένα εθνικό νόμισμα, ανέφερε ο καθηγητής Ted Malloch, που προαλείφεται για τη θέση του Αμερικανού πρέσβη στις ΗΠΑ.
Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ο Malloch τάχθηκε υπέρ του Grexit, ήτοι υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, ώστε να μπορέσει να επαναχαράξει τη δημοσιονομική και νομισματική πολιτική της.
Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνει αυτό, σύμφωνα με τον υποψήφιο Αμερικανό πρέσβη, είναι να αποφύγει τη σύγκρουση με τους πιστωτές της Ευρωζώνης και να συμφωνήσει ένα νέο πρόγραμμα με το ΔΝΤ, έως ότου ανακτήσει την οικονομική ανεξαρτησία της και βγει στις αγορές.
Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση πως η λειτουργία της Ευρωζώνης προκαλεί πολιτική αποσταθεροποίηση στα κράτη-μέλη, που δε μοιράζονται δίκαια τα οφέλη του ευρώ, ενώ προέβλεψε πως το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα θα έχει κάποια στιγμή την ίδια ισοτιμία με το δολάριο και πως η Ευρωζώνη θα συρρικνωθεί.
Ερωτηθείς σχετικά, χαρακτήρισε μεγάλη υπερβολή και βαρύ χαρακτηρισμό το "persona non grata" των Ευρωπαίων, ενώ υπογράμμισε πως ο Trump δεν δέχεται υποδείξεις για τους πρέσβεις που θα διορίσει ανά τον κόσμο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης