Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Ουγγαρία θα απελευθερώσει 1,8 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα

Η Ουγγαρία θα απελευθερώσει 1,8 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα
Η ουγγρική πετρελαϊκή εταιρεία MOL έχει δικαίωμα προτεραιότητας πρόσβασης στα απελευθερωμένα αποθέματα αργού πετρελαίου μέχρι τις 15 Απριλίου και πρέπει να τα επιστρέψει έως τις 24 Αυγούστου, ανέφερε το διάταγμα
Σχετικά Άρθρα

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας θα απελευθερώσει περίπου 1,8 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου από τα στρατηγικά της αποθέματα, μετά από επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον αγωγό Druzhba στα τέλη του περασμένου μήνα που σταμάτησε τη ροή πετρελαίου, σύμφωνα με κυβερνητικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε αργά την Πέμπτη 19/2.
Η Ουγγαρία και η Σλοβακία, οι οποίες έχουν τα μόνα εναπομείναντα διυλιστήρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση που χρησιμοποιούν ρωσικό πετρέλαιο μέσω της Druzhba, προσπαθούν να εξασφαλίσουν εφοδιασμό από τότε που οι ροές σταμάτησαν στις 27 Ιανουαρίου, μετά από αυτό που η Ουκρανία χαρακτήρισε ως επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη που προκάλεσε ζημιές στην υποδομή των αγωγών.

Και οι δύο χώρες έχουν κατηγορήσει την Ουκρανία για την καθυστέρηση στην επανεκκίνηση των ροών για πολιτικούς λόγους.
Η ουγγρική πετρελαϊκή εταιρεία MOL έχει δικαίωμα προτεραιότητας πρόσβασης στα απελευθερωμένα αποθέματα αργού πετρελαίου μέχρι τις 15 Απριλίου και πρέπει να τα επιστρέψει έως τις 24 Αυγούστου, ανέφερε το διάταγμα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης