Τελευταία Νέα
Οικονομία

WSJ: Σε τροχιά επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος για δεύτερη χρονιά η Ελλάδα το 2014

WSJ: Σε τροχιά επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος για δεύτερη χρονιά η Ελλάδα το 2014
Στο τρίτο τρίμηνο του 2014 η ελληνική οικονομία αναμένεται να σημειώσει ανάπτυξη, για πρώτη φορά μετά από έξι διαδοχικά χρόνια ύφεσης
Στη σωστή κατεύθυνση για να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα για δεύτερη διαδοχική χρονιά κινείται η Ελλάδα, σύμφωνα με τη νέα ανάλυση της Wall Street Journal.
Όπως επισημαίνει, αποτιμώντας τα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, στο 10μηνο του 2014, τα οποία παρουσίασε το μεσημέρι της Πέμπτης ο αναπληρωής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, στα 2,405 δισ. ευρώ μειώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα στο 10μηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2014, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2,590 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2013 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 2,449 δισ. ευρώ.
Όπως τονίζεται στο νέο δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Ελλάδα έχει περικόψει σημαντικά τις κρατικές δαπάνες, επιχειρώντας ταυτόχρονα να ενισχύσει τα έσοδά της.
Ωστόσο το κόστος για την οικονομία είναι τεράστιο... Από τα μέσα του 2008 μέχρι και σήμερα, το ελληνικό ΑΕΠ έχει συρρικνωθεί κατά 25%.
Η Παρασκευή 14 Νοεμβρίου ωστόσο αναμένεται να αποτελέσει ορόσημο για την Ελλάδα, αφού ανακοινώνονται τα στοιχεία για το ελληνικό ΑΕΠ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014.
Στο τρίτο τρίμηνο του 2014 η ελληνική οικονομία αναμένεται να σημειώσει ανάπτυξη, για πρώτη φορά μετά από έξι διαδοχικά χρόνια ύφεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης