Τελευταία Νέα
Οικονομία

Financial Times: Επιτυχημένη η έκδοση του 3ετούς ελληνικού ομολόγου, δεδομένης της αυξημένης αστάθειας στις αγορές

Financial Times: Επιτυχημένη η έκδοση του 3ετούς ελληνικού ομολόγου, δεδομένης της αυξημένης αστάθειας στις αγορές
Η Ελλάδα είχε ένα πολύ υψηλής ποιότητας βιβλίο προσφορών σε μια κρίσιμη μέρα για την αγορά
Kατώτερη των προσδοκιών αποδείχθηκε η ελληνική έκδοση του 3ετούς ομολόγου, λόγω των τραπεζικών προβλημάτων που προέκυψαν στην Πορτογαλία.
Όπως αναφέρουν σε νέο δημοσίευμά τους οι Financial Times, μέσω της ελληνικής έκδοσης αντλήθηκαν λιγότερα έναντι του αρχικού στόχου, λόγω των αναταράξεων στην Πορτογαλία, με επίκεντρο την τράπεζα Banco Espírito Santo.
Τα τραπεζικά προβλήματα στην Πορτογαλία ώθησαν υψηλότερα το κόστος δανεισμού των χωρών της περιφέρειας και μείωσαν τη διάθεση των επενδυτών για συμμετοχή στην ελληνική έκδοση ομολόγου.
Η Αθήνα ανέμενε πως η ζήτηση για το 3ετές ομόλογο θα ήταν ισχυρή, μετά τα 20 δισ. προσφορών που σημειώθηκαν στην πρώτη έξοδό τις στις αγορές τον περασμένο Απρίλιο.
Οι αναλυτές προέβλεπαν πως μέσω της νέας έκδοσης του 3ετούς ομολόγου, η Ελλάδα θα μπορούσε να αντλήσει 3 δισ. ευρώ. Τελικά αυτό δεν συνέβη λόγω του μαζικού sell-off που προκάλεσε στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων η Banco Espírito Santo.
Η Ελλάδα μέσω της έκδοσης άντλησε μόλις 1,5 δισ. με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 3,50%.
"Η Ελλάδα σημείωσε μια επιτυχημένη έκδοση ομολόγου σε μια μέρα όπου άλλες εκδόσεις ομολόγων ακυρώθηκαν", δηλώνουν οι αναλυτές της Deutsche Bank.
Όπως προσθέτουν, η Ελλάδα είχε ένα πολύ υψηλής ποιότητας βιβλίο προσφορών σε μια κρίσιμη μέρα για την αγορά.
Κατά τους ίδιους, ο νέος γύρος μεταβλητότητας δεν αποτελεί την αρχή μιας τάσης. Απλά υπενθυμίζει πως οι κίνδυνοι υπάρχουν.
"Εντυπωσιακή πρέπει να χαρακτηριστεί η άντληση 1,5 δισ. για την Ελλάδα σε μια μέρα μεγάλης αβεβαιότητας στις αγορές", δηλώνουν, στο ίδιο μήκος κύματος οι αναλυτές της Citigroup.
"H μεταβλητότητα στην περιφέρεια προκλήθηκε από την πορτογαλική τράπεζα. Η κατάσταση στην Πορτογαλία δεν βοήθησε...", προσθέτουν οι ίδιοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης