Τελευταία Νέα
Οικονομία

Costello (αντικαταστάτης του Matthias Mors στην τρόικα): Εύσημα στην Αθήνα για το πρωτογενές πλεόνασμα - Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις

Costello (αντικαταστάτης του Matthias Mors στην τρόικα): Εύσημα στην Αθήνα για το πρωτογενές πλεόνασμα - Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις
Θα πρέπει να λυθεί και το ζήτημα της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία
Εύσημα για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος απέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση ο διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Declan Costello (και αντικαταστάτης του Matthias Mors στην τρόικα) σε ομιλία που παρέθεσε στο ετήσιο συνέδριο του Economist.
Όπως τόνισε, έχει γίνει καταπληκτική προσπάθεια στη δημοσιονομική προσαρμογή με μείωση των ελλειμμάτων κατά περίπου 15 μονάδες από το 2009.
Ωστόσο, σημείωσε ότι θα πρέπει η προσπάθεια να συνεχιστεί κυρίως σε μεταρρυθμίσεις που μπορούν να τονώσουν την ανάπτυξη, ώστε να υπάρξουν θέσεις εργασίας και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.
Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αύξηση των εξαγωγών, υπογραμμίζοντας ότι μεγάλο ρόλο έπαιξε η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας σε επίπεδο τιμών, εξαιτίας κυρίως της μείωσης του κόστους εργασίας κατά 20% σε σχέση με το 2009.
Πάντως, επεσήμανε ο Costello, υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος σε κάποιους τομείς μεταρρυθμίσεων, όπως είναι η δημιουργία νέων επιχειρήσεων, όπου η Ελλάδα είναι στην 135η θέση διεθνώς από την 147η πέρυσι.
Τόνισε παράλληλα ότι θα πρέπει να λυθεί και το ζήτημα της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, μέσα από τη διευθέτηση των «κόκκινων δανείων» και της χρηματοδότησης προγραμμάτων από το ΕΣΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης