Τελευταία Νέα
old

Κομισιόν - Σημαντική βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα - Σε υψηλά 6 ετών ο σχετικός δείκτης

Κομισιόν - Σημαντική βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα - Σε υψηλά 6 ετών ο σχετικός δείκτης
Ο δείκτης οικονομικού κλίματος (ESI) εκτοξεύτηκε στις 103,7 μονάδες έναντι 99,1 μονάδων τον Μάιο
Σημαντική βελτίωση παρουσιάζει το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μηνιαίας έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ειδικότερα ο δείκτης οικονομικού κλίματος (ESI) ανήλθε στις 103,7 μονάδες από 99,1 μονάδες τον Μάιο, έναντι μείωσης του δείκτη για το σύνολο της Ευρωζώνης στις 102 μονάδες από 102,6 μονάδες το Μάιο.
Μάλιστα στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται ότι «αξίζει να τονισθεί η αύξηση κατά 4,6 μονάδες στην Ελλάδα, που φέρει τον δείκτη πάνω από τον μακροχρόνιο μέσο όρο του για πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο του 2008 (ο μακροχρόνιος μέσος δείκτης της περιόδου 1990-2012 είναι 100 μονάδες).
Σημειώνεται ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος υπολογίζεται με βάση τα αποτελέσματα έρευνας στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.
Όλοι οι επιμέρους δείκτες επιχειρηματικής εμπιστοσύνης - της βιομηχανίας, του τομέα των υπηρεσιών, του λιανικού εμπορίου και του κατασκευαστικού τομέα - σημείωσαν βελτίωση τον Ιούνιο, όπως και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης των νοικοκυριών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης