Τελευταία Νέα
old

Παρεμβάσεις στο Πτωχευτικό Δίκαιο προανήγγειλε ο Δένδιας (υπ. Ανάπτυξης) - Μονόδρομος για την Ελλάδα οι μεταρρυθμίσεις - Ο γκρεμός, η άλλη επιλογή

Παρεμβάσεις στο Πτωχευτικό Δίκαιο προανήγγειλε ο Δένδιας (υπ. Ανάπτυξης) - Μονόδρομος για την Ελλάδα οι μεταρρυθμίσεις - Ο γκρεμός, η άλλη επιλογή
Η ελληνική οικονομία βρίσκεται κοντά στην επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης
Παρεμβάσεις στο Πτωχευτικό Δίκαιο, προκειμένου να κατορθώσουν να αναπτυχθούν οι βιώσιμες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, προανήγγειλε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας.
"Θα υπάρξουν παρεμβάσεις στο Πτωχευτικό Δίκαιο με στόχο να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν και να αναπτυχθούν  οι βιώσιμες επιχειρήσεις στην Ελλάδα", ανέφερε, μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ.
Μεταξύ άλλων ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ελληνική οικονομία είναι κοντά στην επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. «Όπως όλα δείχνουν, βρισκόμαστε λίγο πριν την ανακοίνωση θετικής μεταβολής του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος η οποία θα σηματοδοτήσει το πέρασμα σε μία νέα εποχή, όχι βέβαια στρωμένη με ροδοπέταλα, αλλά που στο χέρι μας είναι να μην είναι στρωμένη με αγκάθια», τόνισε χαρακτηριστικά.
Όπως σημείωσε, στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες για την ανάκαμψη της χώρας μέσω ενίσχυσης της ρευστότητας, της επιχειρηματικότητας και της παραγωγικής δραστηριότητας, των εξαγωγών, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας.
Στρέφοντας την προσοχή του στο πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους, ατομικού και επιχειρηματικού ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι για την πρώτη περίπτωση, του ατομικού χρέους,  έχει ήδη εκδοθεί  Κώδικας Δεοντολογίας από την Τράπεζα της Ελλάδος,  με κανόνες για το πως θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα από τις τράπεζες, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει «δίχτυ προστασίας», όπως και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Υπογράμμισε τέλος ότι για την Ελλάδα «δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο των μεταρρυθμίσεων».
«Κακοφωνίες και αστερίσκοι δεν μπορεί να υπάρχουν. Μάλιστα όσοι είμαστε στη Βουλή, εκλεγόμαστε από τους πολίτες. Ουδείς είναι κατ’ όνομα λιγότερο ή περισσότερο  «φιλολαϊκός» από τον άλλον», τόνισε ο κ. Δένδιας.
«Στο υπουργείο Ανάπτυξης γνωρίζουμε καλά ότι ο δύσκολος δρόμος, ο ανηφορικός δρόμος, ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων είναι ο μόνος δρόμος. Η άλλη επιλογή, που χαϊδεύει τα αυτιά και χτυπάει πλάτες, που κολακεύει το σήμερα και υποθηκεύει το αύριο, δεν είναι δρόμος. Είναι γκρεμός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης