Τελευταία Νέα
Οικονομία

Liberation - Μεγάλες οι καθυστερήσεις στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας - Δύσκολη η επίτευξη των στόχων

Liberation - Μεγάλες οι καθυστερήσεις στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας - Δύσκολη η επίτευξη των στόχων
«H Ελλάδα πουλά τα πάντα, οι Έλληνες στον άνεμο» ο τίτλος του δημοσιεύματος
Τη μεγάλη κωλυσιεργία στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας, αναδεικνύει η γαλλική εφημερίδα «Liberation».
Ειδικότερα, σε σημερινό της δημοσίευμα υπό τον τίτλο «H Ελλάδα πουλά τα πάντα, οι Έλληνες στον άνεμο», η γαλλική εφημερίδα υπογραμμίζει τη βραδύτατη στην υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.
«Το πρόγραμμα δεν προχωράει προς το παρόν, εξαιτίας καθυστερήσεων ή αποτυχιών, ενώ παράλληλα φουσκώνει η αντίδραση του κοινού» αναφέρει χαρακτηριστικά. Όπως διατείνει η εφημερίδα, αυτή την περίοδο στο επίκεντρο του ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται η ΕΥΑΘ και ο ΟΛΘ, για τους οποίους τουλάχιστον 8 επενδυτικά σχήματα έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον.
Ωστόσο, η «Liberation» προειδοποιεί και για τον κίνδυνο δυσάρεστων δικαστικών εξελίξεων, φέροντας ως παράδειγμα, την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΥΔΑΠ. Παράλληλα, το γαλλικό δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Κ. Μανιατόπουλου. «Είναι δύσκολο να συνεχίσει η διαδικασία για την ΕΥΑΘ χωρίς να ληφθεί υπόψη η απόφαση για την ΕΥΔΑΠ» τονίζει χαρακτηριστικά.
Επίσης, η «Liberation» εξαίρει την «εντυπωσιακή λίστα του ΤΑΙΠΕΔ με τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου που είναι προς πώληση: 38 αεροδρόμια, ΔΕΗ, ιαματικά λουτρά, 700 χλμ αυτοκινητοδρόμων, 100 λιμάνια, ξενοδοχεία, ένα κάστρο και 2000 τμ γη στην Κέρκυρα, εκατοντάδες στρέμματα μπροστά στη θάλασσα...», διαπιστώνοντας ωστόσο, πως οι προσφορές είναι κατώτερων των προσδοκιών. «Η μη ρεαλιστική προσδοκία των 50 δισ. μειώθηκε κατά το ήμισυ, ενώ η τρόικα ελπίζει σε 22,3 δισ. μέχρι το 2020. Ο στόχος όμως δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί, εφόσον μέχρι τώρα έχουν, μετά βίας, εισπραχθεί 3 δισ.» αναφέρει χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης