Τελευταία Νέα
Οικονομία

ESM - Σαφής η βελτίωση της ελληνικής οικονομίας - Σε πορεία σταδιακής ανάκαμψης η Ελλάδα - Βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα

tags :
ESM - Σαφής η βελτίωση της ελληνικής οικονομίας - Σε πορεία σταδιακής ανάκαμψης η Ελλάδα - Βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα
Στη δημοσιότητα η ετήσια έκθεση του ESM
Σαφή βελτίωση της ελληνικής οικονομίας διαπιστώνει ο ESM, τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει εισέλθει σε πορεία σταδιακής ανάκαμψης.
Κατά την ετήσια έκθεσή του, ο ESM υπογραμμίζει πως η ελληνική οικονομία έχει πλέον εισέλθει σε πορεία σταδιακής ανάκαμψης, με τη στήριξη της καλής τουριστικής περιόδου, τις προσπάθειες της κυβέρνησης για αναδιάρθρωση της οικονομίας και τη βελτίωση του γενικότερου οικονομικού περιβάλλοντος.
Παράλληλα, επισημαίνει πως η βελτίωση σε επίπεδο δημοσιονομικών και ανταγωνιστικότητας συνέβαλε στην εξάλειψη των ελλειμμάτων τρεχουσών συναλλαγών και των πρωτογενών ελλειμμάτων.
Ωστόσο, καθιστά αναγκαία τη βελτίωση της εφαρμογής του προγράμματος σταθερότητας, μέσω της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων και της επαρκούς δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Επίσης, ο ESM χαιρετίζει την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013, αλλά και την αύξηση των τουριστικών εσόδων.
Καταλήγοντας, διατείνει πως το ευρύ πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων συνέβαλε στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, καθώς από το 2011 έως σήμερα η Ελλάδα έχει «σκαρφαλώσει» κατά 29 θέσεις, στον πίνακα της παγκόσμιας κατάταξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης