Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δεν «βλέπει» νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα ο P. Thomsen (ΔΝΤ) - Η ελάφρυνση του χρέους συντελείται και χωρίς… haircut

Δεν «βλέπει» νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα ο P. Thomsen (ΔΝΤ) - Η ελάφρυνση του χρέους συντελείται και χωρίς… haircut
«Το χρηματοδοτικό κενό μπορεί να καλυφθεί, δεν είναι απαραίτητο τρίτο πακέτο»
Την εκτίμηση πως η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, διατύπωσε ο Paul Thomsen, ο οποίος αναγνώρισε παράλληλα, πως οι φορολογικοί συντελεστές είναι αρκετά υψηλοί.
Μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ, ο επικεφαλής τoυ ΔΝΤ στην τρόικα, υποστήριξε πως η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πακέτο βοήθειας από τους Ευρωπαίους πιστωτές. «Το χρηματοδοτικό κενό μπορεί να καλυφθεί, δεν είναι απαραίτητο τρίτο πακέτο. Είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε αν θα χρειαστεί οι Ευρωπαίοι εταίροι να δώσουν πάλι χρήματα» διαμήνυσε επί του θέματος.
Όσον αφορά το χρέος, ο  Paul Thomsen αποσύνδεσε την ελάφρυνση του από ένα νέο haircut. «Η ελάφρυνση του χρέους μπορεί να γίνει χωρίς νέο κούρεμα. Μπορεί να γίνει μέσω της μείωσης επιτοκίων ή άλλων μορφών μεταφοράς, ή με άλλους τρόπους που θα συζητηθούν τους επόμενους μήνες» διέτεινε χαρακτηριστικά.
Αναγνωρίζοντας το δυσθεώρητο ύψος των φορολογικών συντελεστών, ο Paul Thomsen επισήμανε πως «συμφωνώ με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι οι φορολογικοί συντελεστές σε κάποιους τομείς είναι πολύ υψηλοί και ότι θα πρέπει να αποτελεί στόχο η μείωσή τους, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει χωρίς να απειλείται η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 4,5%».
«Αν μπορείς να εξασφαλίσεις ότι οι πάντες πληρώνουν φόρους, οι πλούσιοι πληρώνουν και όχι μόνο οι μισθωτοί, αν διευρύνεις τη φορολογική βάση, τότε μπορούμε να συζητάμε τη μείωση των φορολογικών συντελεστών» κατέληξε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης