Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συνεχίζεται η χρηματοδοτική στήριξη από την ΕΤΕπ - Δάνειο ύψους 40 εκ. ευρώ στο ΔΕΣΦΑ – Στα 442 εκ. ευρώ η συνολική βοήθεια

Συνεχίζεται η χρηματοδοτική στήριξη από την ΕΤΕπ - Δάνειο ύψους 40 εκ. ευρώ στο ΔΕΣΦΑ – Στα 442 εκ. ευρώ η συνολική βοήθεια
Στα 4,6 δισ. ευρώ η βοήθεια από το 1991 έως σήμερα
Τη χρηματοδότηση των έργων επέκτασης του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου Ρεβυθούσας, μέσω 40 εκ. ευρώ, ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).
Ειδικότερα, η ΕΤΕπ ενέκρινε σήμερα την παροχή 40 εκ. ευρώ στο ΔΕΣΦΑ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η επέκταση του τερματικού στη Ρεβυθούσα.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η επένδυση έχει σκοπό να αυξήσει τη δυναμικότητα παραλαβής φορτίων, αποθήκευσης και αεριοποίησης και περιλαμβάνει την κατασκευή μιας τρίτης δεξαμενής αποθήκευσης, την αναβάθμιση των θαλάσσιων εγκαταστάσεων, την εγκατάσταση πρόσθετου κρυογονικού εξοπλισμού και τη βελτίωση του μετρητικού συστήματος.
Η δόση των 40 εκ. ευρώ συνιστά συνέχεια του δανείου ύψους 23 εκ. ευρώ, το οποίο είχε συναφθεί μεταξύ ΕΤΕπ και ΔΕΣΦΑ το 2006.
Σημειώνεται πως η ΕΤΕπ στηρίζει το δίκτυο φυσικού αερίου στην Ελλάδα από το 1991 και για την ανάπτυξή του έχει χορηγήσει συνολικά 442 εκατ. ευρώ, για τον τομέα μεταφοράς αερίου στην Ελλάδα και τον διασυνδετήριο αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδος-Τουρκίας.
Άλλωστε, ο ενεργειακός τομέας ανήκει στους τομείς προτεραιότητας της δραστηριότητας της ΕΤΕπ στην Ελλάδα και έχει χρηματοδοτηθεί από την Τράπεζα με 4,6 δισ. ευρώ συνολικά αφότου η χώρα προσχώρησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης