Τελευταία Νέα
old

Μετά τον ανασχηματισμό... έρχεται το ΔΝΤ - Αύριο η δημοσιοποίηση της έκθεσης του P. Thomsen για την ελληνική οικονομία

Μετά τον ανασχηματισμό... έρχεται το ΔΝΤ - Αύριο η δημοσιοποίηση της έκθεσης του P. Thomsen για την ελληνική οικονομία
Η έκθεση του ΔΝΤ επρόκειτο να δοθεί στη δημοσιότητα την περασμένη Πέμπτη 5 Ιουνίου...
Αύριο Τρίτη, προς το μεσημέρι, αναμένεται να δοθεί εντέλει στη δημοσιότητα η πολυαναμενόμενη έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με το Mega, το ΔΝΤ ανακοίνωσε επισήμως πως η έκθεση του P. Thomsen για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας θα δημοσιοποιηθεί αύριο Τρίτη.
Υπενθυμίζεται εδώ πως η έκθεση του ΔΝΤ επρόκειτο να δοθεί στη δημοσιότητα την περασμένη Πέμπτη 5 Ιουνίου, ωστόσο τελικά αναβλήθηκε η δημοσιοποίησή της.
Η αυριανή δημοσιοποίησή της επιβεβαιώνει τις φήμες πως η έκθεση του ΔΝΤ αναβλήθηκε λόγω του ανασχηματισμού.
Ο ανασχηματισμός έγινε και πλέον η έκθεση μπορεί να δημοσιοποιηθεί...

Τι θα λέει η έκθεση του ΔΝΤ (Τι ανέφερε από τις 5/6 το www.bankingnews.gr):
Την διατήρηση των επαχθών φορολογικών μέτρων και μετά το 2014 θα προβλέπει η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η οποία θα δοθεί την επόμενη εβδομάδα στην δημοσιότητα.
Η παράταση της εφαρμογής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος καθώς και την περαιτέρω κατάργηση φοροαπαλλαγών, ώστε να κλείσει το «δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2015-2016, το οποίο υπερβαίνει τα 4,2 δισ. ευρώ είναι λίγα μόνο από τα δεινά που θα συνεχίσουν να καταδυναστεύουν τα ελληνικά νοικοκυριά.
Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί η εφαρμογή  ενός νέου μισθολογίου για τους δημοσίους υπαλλήλους με το οποίο θα καθιερώνεται ουσιαστικά ο ατομικός μισθός και η περαιτέρω … αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Μία γεύση για τα νέα μέτρα που έρχονται θα έπαιρναν από χθες κιόλας οι φορολογούμενοι πλην όμως η αιφνιδιαστική απόφαση της διοίκησης του διεθνούς οργανισμού η οποία προέκυψε μετά από παρασκηνιακή συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση παρέτεινε κατά επτά μέρες την δημοσιοποίηση τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναβολή συνδέεται με τον κυβερνητικό ανασχηματισμό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκθεση αν δημοσιοποιείτο σύμφωνα με τον αρχικό  προγραμματισμό (Πέμπτη 5 Ιουνίου) , θα εξέθετε τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά που επιθυμεί να «περάσει» επικοινωνιακά στην κοινή γνώμη την εικόνα ενός ηγέτη που σκοπεύει να αλλάξει ρότα στην οικονομική πολιτική  σε μια πιο φιλολαϊκή κατεύθυνση!
Κι αυτό διότι η έκθεση θα αποκάλυπτε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός μαζί με τον υπουργό Οικονομικών  Γιάννη Στουρνάρα έχουν ήδη συμφωνήσει – ερήμην του ελληνικού λαού – στην επιβολή νέων επαχθών δημοσιονομικών μέτρων από την 1η-1-2015.
Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:
1. Η κατάργηση των περισσοτέρων ρυθμίσεων που προβλέπουν  φοροαπαλλαγές. Στις διατάξεις που συμφωνήθηκαν να καταργηθούν περιλαμβάνονται αυτές που προβλέπουν μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου, τα τρόφιμα, τα φάρμακα, το ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο, την ύδρευση, τις υπηρεσίες μεταφορών και τις υπηρεσίες επισκευών παλαιών κατοικιών, απαλλαγή από τη φορολογία των μεταβιβάσεων, των δωρεών, των κληρονομιών και των γονικών παροχών πρώτης κατοικίας, αφορολόγητα όρια για κληρονομιές, δωρεές και γονικές παροχές και απαλλαγές ευπαθών κοινωνικών ομάδων από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.
2. Η επέκταση της εφαρμογής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος και στα έτη που έπονται του 2014!
3. Η εφαρμογή νέου μισθολογίου για τους δημοσίους υπαλλήλους με το οποίο θα καθιερώνεται ουσιαστικά ο ατομικός μισθός ο οποίος διαμορφώνεται με κριτήρια την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα του κάθε εργαζόμενου!
4. Μία νέα αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος που θα συνοδευτεί από νέες περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα και παροχές.
Προκειμένου λοιπόν τα μέτρα αυτά  να μην μονοπωλήσουν την επικαιρότητα της Πέμπτης αλλά και όλο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος συμφωνήθηκε παρασκηνιακά η έκθεση του ΔΝΤ να δημοσιοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ J. Rice , κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, επιβεβαίωσε αυτό το γεγονός απέφυγε όμως να επισημάνει τους πραγματικούς λόγους  αυτής της απόφασης. Είπε μόνο πως ένα τέτοιο γεγονός δεν είναι σπάνιο για το Ταμείο και οφείλεται σε εσωτερικό διαδικαστικό ζήτημα (internal processing issue)!

www.bankingnews.gr
...

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης