Τελευταία Νέα
Οικονομία

Νέα βόμβα Gurria (OOΣΑ) για την Ελλάδα - «Εν γνώσει των πολιτικών η επικείμενη καταστροφή της χώρας» - Το 2008 οι πρώτοι οιωνοί

Νέα βόμβα Gurria (OOΣΑ) για την Ελλάδα - «Εν γνώσει των πολιτικών η επικείμενη καταστροφή της χώρας» - Το 2008 οι πρώτοι οιωνοί
«Η Ελλάδα, όπως και η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, οδηγήθηκαν στην καταστροφή εν γνώσει της πολιτικής τους τάξης»
Μία ακόμη βόμβα στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα συνιστούν οι δηλώσεις – αποκαλύψεις του επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Angel Gurria.
«Η Ελλάδα, όπως και η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, οδηγήθηκαν στην καταστροφή εν γνώσει της πολιτικής τους τάξης» υπογράμμισε ο A. Gurria, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt».
Όπως αποκάλυψε οι πρώτοι οιωνοί εντοπίστηκαν το 2008, όταν διαπιστώθηκαν πληθώρα κενών στο συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας. «Το 2008 εξετάσαμε το συνταξιοδοτικό σύστημα των κρατών- μελών μας και η Ελλάδα είχε το πιο γενναιόδωρο από όλα», διαμήνυσε χαρακτηριστικά.
«Ήδη  το συνταξιοδοτικό σύστημα ήταν έτοιμο να καταρρεύσει, όπως και συνολικά τα δημοσιονομικά της χώρας» υπογράμμισε.
«Η Ελλάδα είχε το πλέον γενναιόδωρο σύστημα, αλλά μεταξύ των πρωτοπόρων ήταν επίσης η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία» επισήμανε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ.
 «Οι χώρες υπό κρίση πρέπει ακόμη να σταθεροποιήσουν την οικονομία τους. Στα δημοσιονομικά το έχουν επιτύχει, τώρα πρέπει να βάλουν σε τάξη την οικονομία και αυτό σημαίνει κυρίως μείωση της ανεργίας, κυρίως της νεανικής, η οποία αποτελεί τεράστιο βάρος για τις κοινωνίες. Ας είμαστε ρεαλιστές: αυτές οι χώρες έχουν ακόμη μακρύ δρόμο μπροστά τους» κατέληξε ο Angel Gurria.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης