Τελευταία Νέα
Οικονομία

TUI - Τεράστια ανάκαμψη της ζήτησης για διακοπές στην Ελλάδα

TUI - Τεράστια ανάκαμψη της ζήτησης για διακοπές στην Ελλάδα
Μείωση 2% καταγράφεται στις συνολικές κρατήσεις μέσω της TUI, καθώς η ανάδυση της Ελλάδας ως δημοφιλούς τουριστικού προορισμού εξισορροπείται από τον βραδύ ρυθμό οικονομικής ανάκαμψης στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης
«Τεράστια ανάκαμψη» της ζήτησης για διακοπές στην Ελλάδα καταγράφει ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ταξιδιωτικός οργανισμός TUI Travel, καθώς όπως επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, Πέτερ Λονγκ, η χώρα σταθεροποιείται.
Σύμφωνα με τον κ. Λονγκ, δημοφιλείς προορισμοί είναι ακόμη οι ισπανικές Βαλεαρίδες και Κανάριοι Νήσοι καθώς και η Τουρκία, ενώ εκτός Ευρώπης η Τζαμάικα προσελκύει περισσότερους τουρίστες.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει, φέτος καταγράφεται μείωση κατά 2% στις συνολικές κρατήσεις μέσω της TUI για τις καλοκαιρινές διακοπές, καθώς η ανάδυση της Ελλάδας ως δημοφιλούς τουριστικού προορισμού αντισταθμίζεται από τον βραδύ ρυθμό οικονομικής ανάκαμψης στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.
Η κάμψη της συνολικής κίνησης για την TUI αντισταθμίστηκε, όμως, από την αύξηση στη μέση τιμή του πακέτου των διακοπών.
Παράλληλα, ο κ. Λονγκ σημειώνει ότι στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά για την TUI, οι κρατήσεις παραμένουν σταθερές, ενώ αντιθέτως δύσκολη είναι η κατάσταση όσον αφορά τις κρατήσεις στις σκανδιναβικές χώρες και τη Γαλλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης