Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Fernandez θέλει να νομιμοποιήσει το Bitcoin

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Fernandez θέλει να νομιμοποιήσει το Bitcoin
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αργεντινής, Alberto Fernandez, τα κρυπτονομίσματα είναι η αναδυόμενη κατηγορία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων
Σχετικά Άρθρα

Να καταστήσει νόμιμο το Bitcoin συμφώνησε ο πρόεδρος της Αργεντινής Alberto Fernandez, ενώ παράλληλα υποσχέθηκε πως θα υποστηρίξει τη δημιουργία ενός κρατικού ψηφιακού νομίσματος.
Ωστόσο, η επιθυμία του προσκρούει στην αντίθεση της κεντρικής τράπεζας της χώρας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αργεντινής, τα κρυπτονομίσματα είναι η αναδυόμενη κατηγορία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.
Σε συνέντευξη στο τοπικό μέσο Caja Negra, ο Fernandez απάντησε στο ερώτημα αν θα σκεφτόταν να διερευνήσει το CBDC ή να αναγνωρίσει το bitcoin ως νόμιμο χρήμα, όπως έκανε το Ελ Σαλβαδόρ.
Ο Αργεντινός πρόεδρος έδωσε έμφαση στην αυξανόμενη δυναμική του Bitcoin ως αντιστάθμιση του πληθωρισμού στην παγκόσμια οικονομία, προσθέτοντας:
«Δεν θέλω να πάω μακριά ... αλλά δεν υπάρχει λόγος να αρνηθώ.
Το πλεονέκτημα του bitcoin είναι ότι η πληθωριστική επίδραση αντισταθμίζεται σε μεγάλο βαθμό».
Από την πλευρά της, η Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής (BCRA) θέλει να αποφύγει κάθε σύνδεση μεταξύ του bitcoin και της αγοράς συναλλάγματος.
«Θα ρυθμίσουμε όλες τις πιθανές ισοτιμίες του bitcoin με το σύστημα πληρωμών και την αγορά συναλλάγματος» δήλωσε ο πρόεδρος της τράπεζας Miguel Ángel Pesce.
Όπως ανέφερε, το bitcoin δεν μπορεί να είναι χρηματοοικονομικό περιουσιακό στοιχείο και δεν μπορεί να είναι κερδοφόρο, επομένως θα πρέπει να αποκλειστεί από νέες λύσεις και να μη θεωρηθεί μέσο πληρωμής.
Παρά λοιπόν το «άνοιγμα» του προέδρου στην εξερεύνηση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής φαίνεται να απειλεί να καταστείλει τον κλάδο.
Ο Pesce απορρίπτει την ιδέα δημιουργίας κρατικού ψηφιακού νομίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης