Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Bullish η Goldman για το Ether, παραδέχεται το λάθος της η JP Morgan - Τι συμβαίνει στα κρυπτονομίσματα;

Bullish η Goldman για το Ether, παραδέχεται το λάθος της η JP Morgan - Τι συμβαίνει στα κρυπτονομίσματα;
Σύμφωνα με την Goldman τα κρυπτονομίσματα παρουσιάζουν υψηλό βαθμό συν-κίνησης, συμβατής με μια κοινή αγορά "beta"
Σχετικά Άρθρα
Μπορεί η JP Morgan να θεωρούσε ότι το momentum στα κρυπτονομίσματα να είναι αρνητικό, αλλά στο τελευταίο του σημείωμα οι αναλυτές της Nick Panagirtzoglou και Josh Younger, πλέον παραδέχονται ότι ήταν λάθος στις προβλέψεις τους.
Εκτιμούν μάλιστα ότι υπάρχαν «σαφή σημάδια αυξανόμενης θεσμικής ζήτησης», στέλνοντας bitcoin και το ether σε υψηλά 3 μηνών...
Μάλιστα, η ίδια η JP Morgan θεωρεί ότι υπήρξαν κάποια σημαντικά στοιχεία που θα πρέπει να συνυπολογιστούν για την επενδυτική στρατηγική.


Αξιοσημείωτο είναι ότι οι τιμές του Bitcoin και του Ether αυξήθηκαν κατά περίπου 9% στα 44,4 χιλ. δολ και 3,1 χιλ. δολ, αντίστοιχα, με τις περισσότερες εβδομαδιαίες αυξήσεις να σημειώνονται το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Στην πραγματικότητα, το Bitcoin έφτασε τα 46,7 χιλ. δολάρια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, το οποίο είναι το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαΐου.
Οι όγκοι των κρυπτονομισμάτων αυξάνονται επίσης.
Την ίδια ώρα, ο τριμηνιαίος όγκος συναλλαγών του Ethereum ξεπέρασε του Bitcoin για πρώτη φορά στο Coinbase.
Ο υψηλότερος όγκος συναλλαγών Ethereum αποδίδεται στην ανάπτυξη των οικοσυστημάτων DeFi και NFT καθώς και στην αυξημένη ζήτηση που οφείλεται στο μερίδιο ETH2.
Και τέλος, το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή Messi φέρεται να περιλαμβάνει tokens κρυπτονομισμάτων αξίας περίπου 25-30 χιλ ευρώ από τη νέα του ομάδα PSG.


Goldman: Το ether θα ξεπεράσει το bitcoin

Εκτός από τις εκιμήσεις της JPMorgan, η Goldman Sachs δημοσίευσε τη δική της έκθεση υπενθυμίζοντας ότι έρχεται ένα "flippening" και ότι το Ethereum - το οποίο ονόμασε "ο Αμαζόνιος των πληροφοριών" τον Μάιο - θα ξεπεράσει το Bitcoin.

Σύμφωνα με την Goldman τα κρυπτονομίσματα παρουσιάζουν υψηλό βαθμό συν-κίνησης, συμβατής με μια κοινή αγορά "beta".
Για παράδειγμα, σε δεδομένα από το τέλος του 2019, το πρώτο κύριο συστατικό εξηγεί περίπου το 80% της ημερήσιας διακύμανσης των τιμών.
Ωστόσο, η αγορά φαίνεται να κάνει διάκριση μεταξύ κατηγοριών καθώς και συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων.

Με βάση τους διαθέσιμους δείκτες αναφοράς, η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει απόδοση περίπου 750% από το τέλος του 2019.
Οι αποδόσεις σε μεμονωμένα περιουσιακά στοιχεία ή τμήματα της αγοράς συχνά διέφεραν από αυτήν την απόδοση αναφοράς.
Για παράδειγμα, η Goldman σημειώνει ότι το Bitcoin έχει υποαποδόσει στην ευρεία αγορά, κερδίζοντας περίπου 500% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ενώ το Ethereum έχει υπεραποδώσει κατά περισσότερο από 2.000%.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης