Κοινωνία

Προωθούν την λύση του φαρμάκου Ivermectin οι ιατροί αντί των εμβολίων… ενώ ο πλανήτης στοχοποιεί τους ανεμβολίαστους

Προωθούν την λύση του φαρμάκου Ivermectin οι ιατροί αντί των εμβολίων… ενώ ο πλανήτης στοχοποιεί τους ανεμβολίαστους
Ιατροί υποστηρίζουν την λύση του φαρμάκου Ivermectin κατά του Covid 19
Σχετικά Άρθρα

Ενώ όλοι μιλούν για τα εμβόλια, 16-18 μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας… ούτε συζήτηση για τα φάρμακα που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τον Covid 19…
Αποτελεί παράταιρη εξέλιξη, γνωρίζουμε ότι όταν αρρωστήσουμε σπεύδουμε στο νοσοκομείο για θεραπεία που περιλαμβάνει κάποια φαρμακευτική αγωγή.
Στην περίπτωση του Covid 19, όλοι μιλούν για εμβολιασμό, όμως στις εκατοντάδες ασθένειες που κυκλοφορούν η επιστήμη δεν έχει προσπαθήσει να ανακαλύψει ένα αποτελεσματικό φάρμακο;
Ακόμη και στις ιώσεις ή στην γρίπη, όπου υπάρχουν εμβόλια, δεν υπάρχουν και φάρμακα για θεραπεία;
Γιατί στην περίπτωση του Covid 19 ο πλανήτης έχει εστιάσει μόνο στα εμβόλια;

Ιατροί υποστηρίζουν την λύση του φαρμάκου Ivermectin κατά του Covid 19

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν στον τερματισμό της πανδημίας, ένας διεθνής συνασπισμός εμπειρογνωμόνων και ιατρών πραγματοποίησε διεθνώς εκδηλώσεις στις 24 Ιουλίου 2021 για να ευαισθητοποιήσει τις κοινωνίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα της Ivermectin (ιβερμεκτίνης) ως θεραπείας για το COVID-19.
Οι διοργανωτές της Παγκόσμιας Ημέρας ivermectin λένε ότι γιατροί και υποστηρικτές του φθηνού φαρμάκου εγκεκριμένου από την FDA θα φιλοξενήσουν δωρεάν διαδικτυακές και δημόσιες εκδηλώσεις σε περισσότερες από δώδεκα χώρες.
Δύο μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί - Front Line COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC) Alliance and the British Ivermectin Recommendation Development (BIRD) group – που προωθούν την λύση του φαρμάκου ιβερμεκτίνη για την πρόληψη και τη θεραπεία του COVID-19 υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι η ivermectin vw φάρμακο μπορεί να θεραπεύσει το COVID-19, πιθανόν να τερματίσει την πανδημία και να βοηθήσει στην εξάλειψη του φόβου για την πανδημία.

Τι κάνει η ivermectin

Η ιβερμεκτίνη (ivermectin) είναι μέλος της κατηγορίας αβερμεκτίνης
και έχει υψηλή συγγένεια με διαύλους χλωριούχου γλουταμικού που είναι παρόντες σε ασπόνδυλα νευρικά και μυϊκά κύτταρα.
Με την πρόσδεσή του σε αυτούς τους διαύλους, προάγει την αύξηση της διαπερατότητας μεμβράνης για τα ιόντα χλωρίου, οδηγώντας σε υπερπόλωση του νευρικού ή μυϊκού κυττάρου, με αποτέλεσμα νευρομυϊκή παράλυση που μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο ορισμένων παρασίτων.
Η ιβερμεκτίνη είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πολλών τύπων παρασιτικών λοιμώξεων.
Αυτό περιλαμβάνει ψείρες, ψώρα, ογκοκέρκωση, στρογγυλοειδίαση, τριχουρίαση, ασκαρίαση και λεμφική φιλαρίαση.
Μπορεί να ληφθεί από το στόμα ή να εφαρμοστεί στο δέρμα για εξωτερικές προσβολές.
Η χρήση στα μάτια πρέπει να αποφεύγεται.
Συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν κόκκινα μάτια, ξηρό δέρμα και το δέρμα που καίει.
Δεν είναι σαφές εάν είναι ασφαλές για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά είναι πιθανώς αποδεκτό για χρήση κατά τη διάρκεια του θηλασμού.
Η ιβερμεκτίνη ανακαλύφθηκε το 1975 και τέθηκε σε ιατρική χρήση το 1981.
Συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των βασικών φαρμάκων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας
Στα ζώα χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη θεραπεία της διροφιλαρίωσης και ακαρίασης, μεταξύ άλλων ενδείξεων.

Τι λένε οι επιστήμονες

«Έχουμε ένα απίστευτα θετικό μήνυμα για την κοινωνία: η ιβερμεκτίνη αντιμετωπίζει τον Covid 19, θα τερματίσει την πανδημία και θα βοηθήσει την επιστροφή στην κανονικότητα».
Με βάση μελέτη επιστημόνων που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Therapeutics διαπίστωσε ότι η ιβερμεκτίνη ήταν αποτελεσματική έναντι του COVID-19.
Η ιβερμεκτίνη μείωσε τον κίνδυνο θανάτου κατά μέσο όρο 62%, ειδικά όταν συνταγογραφήθηκε νωρίς.
Η FLCCC Alliance διενήργησε επίσης τη δική τους μελέτη σε 18 τυχαιοποιημένες δοκιμές για τη θεραπεία με COVID-19 με ιβερμεκτίνη.
Βρήκαν «μεγάλη, στατιστικά ενδιαφέρουσα μείωση της θνησιμότητας, μείωση του χρόνου κλινικής ανάκαμψης».
Στην μελέτη επίσης τονίζεται ότι η τακτική χρήση του φαρμάκου μειώνει δραστικά την πιθανότητα σε ένα άνθρωπο να νοήσει από Covid 19.
Τα μέλη της FLCCC Alliance έχουν αναπτύξει διάφορα πρωτόκολλα για την πρόληψη και την έγκαιρη θεραπεία του COVID-19, που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως.
Το υπάρχουν πρότυπο πρωτόκολλο για τους θετικούς ασθενείς με COVID-19 είναι η απομόνωση στο σπίτι, η λήψη υγρών για να αποφευχθεί η αφυδάτωση, η ανάπαυση και η λήψη φαρμάκων χωρίς συνταγή για πυρετό, κεφαλαλγία, βήχα και πόνο στο σώμα.
Σύμφωνα με ενημερωμένη καθοδήγηση από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH), οι ασθενείς με ήπια έως μέτρια συμπτώματα COVID-19 και οι οποίοι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εξέλιξης της νόσου, συνιστάται να λαμβάνουν μονοκλωνικό αντίσωμα εάν δεν απαιτείται νοσηλεία ή διασωλήνωση.
Παρά τα στοιχεία που δείχνουν ότι η ιβερμεκτίνη μπορεί να θεραπεύσει όλα τα στάδια του COVID-19 και να μειώσει το θάνατο και τη νοσηλεία ως αποτέλεσμα των αντιικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων της, η FDA δεν έχει εγκρίνει τη χρήση της, λέγοντας ότι το φάρμακο δεν είναι αντι-ιικό.
Μάλιστα η ρυθμιστική αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων προειδοποιεί ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να λαμβάνουν ιβερμεκτίνη που προορίζεται για άλογα, καθώς οι μεγαλύτερες δόσεις μπορεί να είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο.
Ωστόσο τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) δεν έχουν αλλάξει την ουδέτερη στάση τους σχετικά με τη χρήση της ιβερμεκτίνης για τη θεραπεία του COVID-19, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δεν συνιστά τη χρήση του φαρμάκου καθώς δεν υπάρχει κλινική μελέτη.
Και οι δύο οργανισμοί αναφέρουν ότι λόγω ανεπαρκών δεδομένων δεν μπορεί να συστήσει τον φάρμακο.

Πρωτόγνωρη λογοκρισία

Οι διαδικτυακές συζητήσεις για την ιβερμεκτίνη αντιμετώπισαν ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο λογοκρισίας με τους γιατρούς που ισχυρίζονται ότι τα βίντεό τους καταργούνται ή οι λογαριασμοί τους στο LinkedIn κλείνουν.
Γιατροί δηλώνουν ότι έχουν λογοκριθεί όταν αναφέρονται στην ivermectin, ισχυριζόμενη ότι τα βίντεό της σχετικά με το φάρμακο έχουν αφαιρεθεί και δημοσιεύσεις λογοκρίνονται στα κοινωνικά μέσα.
Ο Δρ Mobeen Syed, διευθύνων σύμβουλος της Drbeen Corp, εταιρίας που δραστηριοποιείται στην διαδικτυακή ιατρική εκπαίδευση, δήλωσε ότι το YouTube κατάργησε τρία από τα βίντεό του με αναφορές στην ivermectin εντός 24 ωρών.
Το YouTube δεν απάντησε στην ερώτηση σχετικά με την αποσαφήνιση των όρων ή προϋποθέσεων που παραβίασαν τα βίντεο τους όρους και κανόνες της κοινότητας.
Η Ivermectin δεν είναι το μόνο θέμα που καταστέλλεται ή αποκλείεται ή λογοκρίνεται από εταιρείες Big Tech.
Δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τα σενάρια διαρροής του Covid 19 από το εργαστήριο ιολογίας του Wuhan της Κίνας αλλά και πληροφορίες που αμφισβητούν την επίσημη αφήγηση σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων για τον COVID-19 έχουν επίσης λογοκριθεί.

Η Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki πρότεινε ότι όσοι άνθρωποι παραπληροφορούν θα πρέπει να αποκλείονται από όλες τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων εάν δημοσιεύουν στοιχεία σε σχετικά με τα εμβόλια COVID-19, καθώς αποτρέπει μέρος της κοινωνίας να εμβολιαστεί.
Οι δηλώσεις αυτές καταδικάστηκαν και επικρίθηκαν από πλήθος πολιτών στις ΗΠΑ.

Διαβατήρια εμβολίων για πολλές εκδηλώσεις στο Ισραήλ

Η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει σύστημα διαβατηρίων εμβολίων COVID-19 για πολλές εκδηλώσεις στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός Bennett ανακοίνωσε ότι «από τις 8 Αυγούστου, όσοι αρνούνται τον εμβολιασμό δεν θα μπορούν να πάνε στον κινηματογράφο, στο θέατρο, στη συναγωγή, στο λούνα παρκ, σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι ή σε οποιαδήποτε δραστηριότητα με πάνω από 100 άτομα, σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, εκτός εάν φέρουν αρνητικό test.
«Ναι, θα αναλάβουν πλήρως τα έξοδα του test», επανέλαβε, προσθέτοντας ότι τα άτομα που «έχουν εκτελέσει το πολιτικό τους καθήκον και έχουν εμβολιαστεί» δεν έχουν «λόγο» να πληρώσουν για test για όσους δεν εμβολιάζονται.
Η κυβέρνηση είχε καταργήσει τους περισσότερους περιορισμούς COVID-19 μετά από μια μαζική εκστρατεία εμβολιασμού στο Ισραήλ, η οποία περιελάμβανε την θέσπιση ενός συστήματος τύπου διαβατηρίου «Green Pass» που επιτρέπει μόνο σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από το COVID-19 να εισέλθουν σε ορισμένους δημόσιους χώρους.

Έκτοτε επανήλθαν ορισμένοι περιορισμοί, όπως υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και αυστηρότεροι έλεγχοι για τους ταξιδιώτες, εν μέσω της εξάπλωσης της πιο μολυσματικής παραλλαγής Delta του Covid 19.
H κυβέρνηση Bennett δήλωσε ότι το πρόγραμμα «Green Pass» θα τεθεί σε ισχύ από τις 29 Ιουλίου.
Είναι ένας τύπος διαβατηρίου που θα αφορά τα εμβόλια για Covid 19 που θα έχει την μορφή ψηφιακού δελτίου ή έντυπο πιστοποιητικό για να αποδείξει ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί.
«Στο Ισραήλ εξακολουθούν να υπάρχουν ένα εκατομμύριο Ισραηλινοί που απλώς αρνούνται να εμβολιαστούν… σέβομαι τις διαφορετικές απόψεις, αλλά υπάρχει μια στιγμή που πρέπει να σταματήσει αυτή η συζήτηση καθώς αφορά την ίδια την ζωή μας», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ότι τα εμβόλια είναι «αποτελεσματικά και ασφαλή» και «η επιστήμη είναι ξεκάθαρη».
Κατηγόρησε επίσης τους ανθρώπους που αρνούνται να εμβολιαστούν ότι «θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους, τους γύρω τους και την ελευθερία κάθε Ισραηλινού πολίτη».
«Όσοι αρνούνται τα εμβόλια μας πληγώνουν, γιατί εάν όλοι μας εμβολιαζόμασταν, θα μπορούσαμε να επαναφέρουμε την κανονικότητα στην ζωή μας».
Περισσότερο από το 58% του πληθυσμού στο Ισραήλ είχε εμβολιαστεί πλήρως έως τις 24 Ιουλίου 2021, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Άλλα έθνη, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας και της Γαλλίας, εξέδωσαν πρόσφατα παρόμοιες εντολές όσον αφορά τα πιστοποιητικά εμβολίων.
Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι την προηγούμενη εβδομάδα διαδήλωσαν σε όλη τη Γαλλία εναντίον διαβατηρίων εμβολίων, κατηγορώντας την κυβέρνηση για κατάχρηση εξουσίας.
Στο Τορίνο, μια πόλη της βόρειας Ιταλίας, χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα υποχρεωτικά πιστοποιητικά εμβολίων.
Η Ουγγαρία επέβαλλε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στο πλαίσιο των προσπαθειών της για τον περιορισμό της πανδημίας, ενώ η Μάλτα έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που απαγόρευσε την είσοδο σε κάθε ταξιδιώτη ηλικίας άνω των 12 ετών, εάν δεν ήταν πλήρως εμβολιασμένος.
Εν τω μεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι τα νυχτερινά κέντρα και άλλοι χώροι με μεγάλο πλήθος ανθρώπων θα ζητούν απόδειξη πλήρους εμβολιασμού από τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Η Ελλάδα υιοθέτησε ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους εσωτερικούς χώρους εστιατορίων και μπαρ από την περασμένη εβδομάδα, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην Πορτογαλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης