Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η Ελλάδα πριν ξεκινήσει τις υποχρεωτικότητες, να απαντήσει γιατί η ανοσία των εμβολίων καταρρέει με τον χρόνο… στο 16%;

Η Ελλάδα πριν ξεκινήσει τις υποχρεωτικότητες, να απαντήσει γιατί η ανοσία των εμβολίων καταρρέει με τον χρόνο… στο 16%;
Υπάρχουν άνθρωποι προβληματισμένοι, που ανησυχούν από τα εμβόλια και βλέπουν ότι υπάρχει πολύ συσκότιση σε αυτό το ευαίσθητο θέμα - Οι πολίτες χρειάζονται ενημέρωση και όχι υποχρεωτικότητες
Σχετικά Άρθρα

Πριν ξεκινήσουν, οι υποχρεωτικότητες των εμβολιασμών, μια στρατηγική κατά την άποψη μας απαράδεκτη, ο εμβολιασμός πρέπει να είναι προαιρετικός και μόνο κατ΄ όπιν ατομικής επιλογής και απόφασης κάθε πολίτη, πριν ξεκινήσουν τα σχέδια για εμβολιασμούς πόρτα – πόρτα στην Ελλάδα, κατά τα σχέδια Biden στις ΗΠΑ… θα πρέπει να απαντηθούν επιστημονικά ορισμένα μεγάλα ερωτήματα.

Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από απαντήσεις και ενημέρωση όχι από υποχρεωτικότητες και προσπάθεια επιβολής μια στρατηγικής μονομερώς.

1)Γνωρίζετε ότι μετά την πάροδο 6 μηνών από τον εμβολιασμό σας με Pfizer η αποδοτικότητα των εμβολίων από το να σας προστατέψει να μην σας προσβάλλει ο Covid 19 είναι μόλις 16%;
Δεν μιλούμε για τείχος ανοσίας… αλλά για ισοπέδωση της προστασίας.

2)Γνωρίζετε ότι με την πάροδο του χρόνου τα εμβόλια καταγράφουν μείωση στην πρόληψη συμπτωματικών λοιμώξεων στο 39% δηλαδή στου 100 εμβολιασμένους προστατεύονται οι 39 και οι 61 είναι απροστάτευτοι.

3)Γιατί στο Ισραήλ στο πιο εμβολιασμένο κράτος στον κόσμο με τις ομάδες υψηλού κινδύνου να έχουν ήδη εμβολιαστεί, καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα, οι περισσότερες νοσηλείες και οι περισσότεροι νεκροί… μεταξύ εμβολιασμένων;
Το βασικό ερώτημα είναι τα 1,35 εκατ που δεν έχουν εμβολιαστεί, οι ανεμβολίαστοι, γιατί αναλογικά βρίσκονται σε παραπλήσια θέση με τους εμβολιασμένους;
Που είναι στην πραγματικότητα το τείχος ανοσίας;

4)Γιατί από τα 20 άτομα που πέθαναν από Covid 19 στο Ισραήλ τον Ιούλιο 2021 – έως σήμερα – τα 15 ήταν εμβολιασμένα;
Δηλαδή το 75% των νεκρών ήταν εμβολιασμένοι.
Το ερώτημα είναι ναι τα εμβόλια αρχικά προστατεύουν αλλά το τείχος ανοσίας τους καταρρέει σχετικά γρήγορα και το ερώτημα είναι μπορεί να υποχρεώσεις ένα πολίτη να εμβολιαστεί… όταν σε 6 μήνες από τον εμβολιασμό του το τείχος ανοσίας είναι 16%.

Αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντήσουν οι έλληνες επιστήμονες και η κυβέρνηση που επιμένει στις υποχρεωτικότητες.
Εφόσον δώσει τεκμηριωμένες απαντήσεις και όχι αόριστες, μόνο τότε θα πειστεί μέρος της κοινωνίας ή θα επαναξιολογήσει τα δεδομένα.
Με αναφορές περί άρθρων 25 του Συντάγματος παράγραφο 4… δεν θα επιτύχει απολύτως τίποτε καθώς ρητώς το Σύνταγμα δεν επιτρέπει, ούτε δικαιολογεί, ούτε υπαινίσσεται υποχρεωτικότητες.
Υπάρχουν άνθρωποι προβληματισμένοι, που ανησυχούν από τα εμβόλια και βλέπουν ότι υπάρχει πολύ συσκότιση σε αυτό το ευαίσθητο θέμα.
Από την μια βλέπει εκατομμύρια πολιτών που εμβολιάζονται και δεν έχουν καμία παρενέργεια, βλέπει και πολίτες που έχουν παρενέργειες ή πεθαίνουν, μόνο στις ΗΠΑ πέθαναν 6.000 άνθρωποι από τα εμβόλια με βάση το σύστημα έγκαιρων αναφορών για τα εμβόλια του CDC.
Πριν μια εκλεγμένη κυβέρνηση πάρει μέτρα που καταχράζονται τα δικαιώματα και την ατομική επιλογή του καθενός θα πρέπει να ξαναδεί τα επιστημονικά δεδομένα… από το Ισραήλ και να επιχειρήσει να απαντήσει… στα βασικά ερωτήματα.

Τελικά πόσο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο της Pfizer;

Είναι το εμβόλιο Pfizer κατά του Covid 19 αποτελεσματικό 88% ή μόνο 39% ή 16% κατά της πρόληψης συμπτωματικών λοιμώξεων;
Δύο ξεχωριστές μελέτες, η μία που δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ και η άλλη που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine έδειξαν εντυπωσιακές διαφορές.
Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ουσιαστικά βλέπει κατάρρευση της ανοσίας ενώ στην Βρετανία βλέπουν πολύ υψηλότερη αποτελεσματικότητα.
«Αυτές οι μεγάλες διαφορές είναι ανησυχητικές και πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω», δήλωσε ο καθηγητής Cyrille Cohen, μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής για κλινικές δοκιμές για τα εμβόλια SARS-COV2 στο Υπουργείο Υγείας.

Τι υποστηρίζει το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ;

Συγκεκριμένα, η μελέτη του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ διαπίστωσε ότι το εμβόλιο της Pfizer κατά του Covid 19 ήταν μόνο 40% αποτελεσματικό έναντι συμπτωματικών περιπτώσεων COVID-19 και 39% αποτελεσματικό στη διακοπή της λοίμωξης ενάντια στην παραλλαγή Delta.
Επίσης η ισραηλινή μελέτη έδειξε ότι άτομα που εμβολιάστηκαν πριν από έξι μήνες ή περισσότερο, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στο να αποτρέψει τον Covid 19 να μολύνει ένα εμβολιασμένος κατέρρευσε στο 16%, ουσιαστικά μετά από 6 μήνες μπορούν να κολλήσουν Covid 19 το 84% των εμβολιασμένων.
Ωστόσο, έδειξε ότι το εμβόλιο παραμένει 91% αποτελεσματικό κατά της ανάπτυξης σοβαρών περιπτώσεων της νόσου και 88% αποτελεσματικό κατά της νοσηλείας.
Η βρετανική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine αντιθέτως, διαπίστωσε ότι οι δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer ήταν 88% αποτελεσματικές κατά της διακοπής της συμπτωματικής λοίμωξης κατά της παραλλαγής Delta.

Η παραλλαγή Delta είναι υπεύθυνη για περισσότερο από το 90% των κρουσμάτων στον Ισραήλ και έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ πιο μεταδοτική.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Cyrille Cohen, υπάρχουν πολλές πιθανές απαντήσεις για αυτές τις μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο μελετών του Ισραήλ και της Βρετανίας.

1)Πρώτη και βασική είναι η διαφορά χρόνου μεταξύ της έκθεσης στην παραλλαγή Delta και του εμβολιασμού.
Η Αγγλία εμβολιάστηκε με πολύ πιο αργό ρυθμό από το Ισραήλ, πράγμα που σημαίνει ότι η πλειονότητα του πληθυσμού της εμβολιάστηκε πλήρως μέχρι τα μέσα Απριλίου του 2021.
Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το Ισραήλ, όπου περίπου το 90% του πιο ευάλωτου πληθυσμού της χώρας εμβολιάστηκε μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2021.
Αρχίζει να γίνεται σαφές ότι η ανοσία του εμβολίου αρχίζει να μειώνεται επιθετικά μετά από περίπου έξι μήνες.
Η μελέτη του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ έδειξε ότι για άτομα που εμβολιάστηκαν προν από έξι μήνες, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στο να μην μεταδοθεί ο Covid 19 μειώθηκε δραματικά στο 16%.
Αυτό σημαίνει ότι το 84% των εμβολιασμένων μπορεί να κολλήσει ανεξαρτήτως εάν θα νοήσει ή όχι ή ανεξαρτήτως συμπτωμάτων, μετά από 6 μήνες κάθε πολίτης είναι ευάλωτος.
Από τους 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους που εμβολιάστηκαν πλήρως έως τις 31 Ιανουαρίου 2021 στο Ισραήλ, περίπου 5.770 μολύνθηκαν από τον ιό και 1.181 από αυτούς, ή το 20% όλων των νέων λοιμώξεων, είχαν προσβληθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από τις 11 έως τις 17 Ιουλίου, ανέφερε το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.
«Εάν λάβετε υπόψη ότι εμβολιάστηκαν οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου και εκτέθηκαν στην παραλλαγή Delta ένα μήνα πριν από εμάς», δήλωσε ο Cohen, «θα μπορούσε να έχει νόημα ότι στο σημείο που πραγματοποίησαν τους ελέγχους είχαν περίπου 80% αποτελεσματικότητα.
Το ερώτημα είναι τι πρόκειται να συμβεί σε τρεις μήνες;
Θα δουν την ίδια αποτελεσματικότητα που βλέπουμε;»

2)Το επόμενο ζήτημα είναι η ηλικία.
Τόσο το Ισραήλ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο πρώτα εμβολίασαν τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τους ηλικιωμένους. Ωστόσο, στην Αγγλία χορηγήθηκε σε μεγάλο βαθμό στον ηλικιωμένο πληθυσμό το εμβόλιο AstraZeneca, ενώ σε άτομα κάτω των 40 ετών δόθηκαν εναλλακτικά τα εμβόλια της Pfizer ή Moderna λόγω των στοιχείων που συνδέουν το AstraZeneca με σπάνιες παρενέργειες όπως θρομβώσεις στο αίμα.
Η ίδια μελέτη έδειξε ότι το εμβόλιο AstraZeneca ήταν μόνο 67% αποτελεσματικό κατά της συμπτωματικής νόσου.
Στο Ισραήλ, όλοι έλαβαν Pfizer.
Οι νέες μεταλλάξεις κυρίως έπληξαν τους ανθρώπους ηλικίας 60 ετών και άνω, που έχει ήδη την τάση να είναι ανοσοκατεσταλμένη και επιρρεπής σε ανάπτυξη συμπτωματικών αλλά όχι σοβαρών επιπτώσεων από COVID-19.

3)Μια τρίτη εξήγηση είναι το επίπεδο των δοκιμών PCR που πραγματοποιούνται στις δύο χώρες.
Το Ισραήλ χρησιμοποιεί ένα πιο ευαίσθητο ή αυστηρό καθεστώς δοκιμών PCR από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Το Ισραήλ χρησιμοποιεί 37 κύκλους ενίσχυσης, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιος είναι θετικός σε Covid 19 ακόμα και αν η διαδικασία του test απαιτούσε έως και 37 κύκλους για την ανίχνευση του ιού.
«Εάν η δοκιμή PCR είναι λιγότερο ευαίσθητη, η Αγγλία μπορεί να χάσει ορισμένες περιπτώσεις - ή το Ισραήλ μπορεί να πιάσει περισσότερες περιπτώσεις, και αυτό θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο στους αριθμούς».

Τι δείχνει νέα μελέτη

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του Ηνωμένου Βασιλείου διαπίστωσε ότι ένα χάσμα 8 εβδομάδων μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης του εμβολίου Pfizer συμβάλλει καλύτερα στην δημιουργία αντισωμάτων.
Όταν η Αγγλία ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού της, δεν είχε αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό του πληθυσμού, σύμφωνα με το συνιστώμενο καθεστώς της Pfizer των δύο δόσεων, οπότε δεν μπορούσε να τηρήσει τον χρόνο εμβολιασμού μεταξύ της πρώτης και δεύτερης δόσης στις 3 εβδομάδες.
Ως εκ τούτου, ο χρόνος εμβολιασμού μεταξύ της πρώτης και δεύτερης δόσης επιμηκύνθηκε μεταξύ 4 και 12 εβδομάδων για να επιτρέψει σε περισσότερα άτομα να εμβολιαστούν.
Συγκεκριμένα, η νέα έρευνα έδειξε ότι τα επίπεδα ισχυρών αντισωμάτων, το επίπεδο αυτών των αντισωμάτων που είναι υπεύθυνα για την υπεράσπιση των κυττάρων από παθογόνα, ήταν υψηλότερα μετά το μετά την παράταση του διαστήματος εμβολιασμού από 6 έως 14 εβδομάδες σε σύγκριση με το συμβατικό καθεστώς 3 έως 4 εβδομάδων.
Πρακτικά αυτός που εμβολιάστηκε με δύο δόσεις μεταξύ της πρώτης και της 10ης ή 12ης εβδομάδας είχε καλύτερα αντισώματα.
Σε αντίθεση, ωστόσο, η συμπεριφορά των Τ κυττάρων ήταν οριακά χαμηλότερα λόγω της μεγάλης διάρκειας μεταξύ των πρώτου και δεύτερου εμβολιασμού.
Τα Τ κύτταρα παρέχουν μακροπρόθεσμη ανοσία και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να παρέχουν κάποια ανοσία στο COVID-19, ακόμη και όταν τα αντισώματα είναι λιγότερο αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της νόσου.

Το ερώτημα

«Το ερώτημα είναι μπορεί κανείς να περιμένει οκτώ εβδομάδες όταν υπάρχει πανδημία;»
Ξεχωριστές μελέτες έχουν δείξει ότι μία δόση του εμβολίου Pfizer είναι μόνο περίπου 30% αποτελεσματική μετά από μία δόση έναντι της παραλλαγής Delta, η οποία θα αφήσει τον πληθυσμό ευάλωτο για δύο μήνες.
Πιθανότατα η λύση να είναι μια 3η δόση εμβολιασμού στους πιο ευάλωτους ανθρώπους, κάτι που η νέα έρευνα αρχίζει να δείχνει ότι κάνει καλή δουλειά καθώς αυξάνει τα επίπεδα αντισωμάτων.
Εξακολουθεί η επιστήμη να μαθαίνει τον καλύτερο τρόπο ανοσοποίησης των ατόμων με αυτά τα εμβόλια.
Αλλά είμαστε ακόμα στη μέση της πανδημίας.

Τι δείχνουν τα στοιχεία από το Ισραήλ; - Το 75% των θανάτων του Ιουλίου 2021 ήταν εμβολιασμένοι 

Περίπου 143 Ισραηλινοί νοσηλεύτηκαν με COVID-19 σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία το 58% από αυτούς που νοσηλεύτηκαν είχαν εμβολιαστεί, δηλαδή από τους 143 που νοσηλεύτηκαν οι 83 ήταν εμβολιασμένοι.
Το 39% ήταν ανεμβολίαστοι και το 3% ήταν μερικώς εμβολιασμένοι, είχαν πάρει μια δόση και δεν είχαν προλάβει να κάνουν το δεύτερο εμβόλιο.
Μόνο ένας ασθενής ήταν παιδί.
Πέντε ήταν έγκυες γυναίκες ή γυναίκες που πρόσφατα γέννησαν.
Από τους 64 σοβαρούς ασθενείς στο Ισραήλ, μεταξύ των οποίων 17 σε κρίσιμη κατάσταση, υπήρχαν 12 που διασωληνώθηκαν.
Ωστόσο, ενώ το ποσοστό των εμβολιασμένων περιπτώσεων ήταν υψηλό, το ποσοστό εκείνων που χρειάστηκαν σοβαρή θεραπεία ήταν χαμηλό:
Μόνο τρία πλήρως εμβολιασμένα άτομα διασωληνώθηκαν στους 12 διασωληνωμένους.
Αν και ο αριθμός των σοβαρά ασθενών αυξάνεται - με 154 νέους τον Ιούλιο 2021 στο Ισραήλ, σε σύγκριση με μόνο 31 νέους τον Μάιο και 17 τον Ιούνιο… υπήρχαν 972 νέα σοβαρά κρούσματα τον Ιούλιο 2020.
Περίπου 18.469 Ισραηλινοί έχουν καταγραφεί σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση από την έναρξη της πανδημίας.
Τριάντα από τους 143 νοσηλευόμενους ασθενείς τον Ιούλιο 2021 στο Ισραήλ ήταν σε μέτρια κατάσταση και 49 σε ήπια κατάσταση.

Πόσα άτομα έχουν πεθάνει;

Από την έναρξη της κρίσης του κορωνοϊού, 6.452 Ισραηλινοί πέθαναν από την ασθένεια.
Ο πιο θανατηφόρος μήνας ήταν ο Ιανουάριος 2021, όταν πέθανε 1.445 Ισραηλινοί.
Μέχρι στιγμής τον Ιούλιο 2021 συνολικά 20 άτομα έχουν πεθάνει από τον Covid 19, σε σύγκριση με 9 άτομα τον Ιούνιο 2021 και 237 τον Ιούλιο του 2020.
Το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι από τα 20 άτομα που πέθαναν από Covid 19 τον Ιούλιο 2021, τα 15 ήταν εμβολιασμένα και 5 ανεμβολίαστα.

Γιατί η παράλλαξη Delta είναι τόσο μολυσματική;

Η παραλλαγή δέλτα του COVID-19 φέρεται να είναι πιο μολυσματική από άλλες μορφές κορωνοϊού καθώς περιέχει χιλιάδες περισσότερα σωματίδια ιού, σύμφωνα με το Live Science. Σε έκθεση που δημοσιεύτηκε εξήχθη το συμπέρασμα ότι εκείνοι με την παραλλαγή Delta μπορούν να βρεθούν θετικοί για το COVID-19 νωρίτερα από εκείνους που έχουν διαγνωστεί με άλλες μορφές του ιού.
Ενώ η παραλλαγή αντιπροσωπεύει τις περισσότερες από τις τρέχουσες περιπτώσεις COVID-19 παγκοσμίως, εταιρείες όπως η Pfizer έχουν παρασκευάσει μια νέα έκδοση του εμβολίου τους που υποτίθεται ότι αντισταθμίζει και αντιμετωπίζει την νέα μετάλλαξη.
Με την παραλλαγή που είναι κατά 60% πιο μεταδοτική, χιλιάδες άνθρωποι στο Ισραήλ έχουν μολυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες.
Ακόμη και όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί κατά του ιού έχουν μολυνθεί με την παράλλαξη Delta.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης