Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο σκάνδαλο κλονίζει τις ΗΠΑ υπό τον φόβο Trump – Μετά τον γιο του, o Biden ετοιμάζει χάρη στον Hitler των εμβολίων, Fauci

Νέο σκάνδαλο κλονίζει τις ΗΠΑ υπό τον φόβο Trump  – Μετά τον γιο του, o Biden ετοιμάζει χάρη στον Hitler των εμβολίων, Fauci
Ο Patel, ένθερμος σύμμαχος του Trump, έχει δεσμευτεί να καταδιώξει τους επικριτές του πρώην προέδρου
Μέρες αφότου ο Πρόεδρος Joe Biden χορήγησε χάρη στον γιο του για μια περίοδο 10 ετών που χρονολογείται από την εμπλοκή του με την Burisma, ανώτεροι συνεργάτες του Λευκού Οίκου φέρεται να έχουν εγκλωβιστεί σε μια αμφιλεγόμενη συζήτηση σχετικά με μια πιθανή κίνηση άνευ προηγουμένου:
την έκδοση προληπτικής χάρης σε ένα ευρύ φάσμα σημερινών και πρώην δημόσιων αξιωματούχοι που θα μπορούσαν να βρεθούν υπό έντονο έλεγχο και δίωξη, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Trump, αναφέρει το Politico.
Μεταξύ εκείνων που συζητήθηκαν για πιθανή χάρη είναι πρόσωπα υψηλού προφίλ όπως ο εκλεγμένος γερουσιαστής Adam Schiff (D-CA), η πρώην βουλευτής Liz Cheney (R-WY) και ο Dr. Anthony Fauci, πρώην επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμώδη Νοσήματα.
Η δικαίωσή τους είναι ότι ο Trump θα επιδιώξει αντίποινα, με τις ανησυχίες τους να είναι εντονότερες μετά την ανακοίνωσή του το περασμένο Σαββατοκύριακο που διορίζει τον Kash Patel ως διευθυντή του FBI.
Ο Patel, ένθερμος σύμμαχος του Trump, έχει δεσμευτεί να καταδιώξει τους επικριτές του πρώην προέδρου, εντείνοντας τις ανησυχίες μεταξύ των βοηθών του Biden για πιθανές έρευνες ή κατηγορίες εναντίον αξιωματούχων που έχουν εναντιωθεί στον Trump στο παρελθόν.
Οι βοηθοί του Biden είναι βαθιά διχασμένοι, σύμφωνα με την έκθεση.
Από τη μία πλευρά, η χορήγηση χάρης θα μπορούσε να προσφέρει ασπίδα ενάντια στην υποσχεθείσα «περιοδεία εκδίκησης» του Trump, αλλά θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει την εμφάνιση ανάρμοστου, επικυρώνοντας ουσιαστικά τις κατηγορίες του για διαφθορά.
Επιπρόσθετα, όσοι τους προσφέρονται χάρη μπορεί να τις αρνηθούν, επικαλούμενοι την αθωότητα ή την αντίληψη της ενοχής που θα μπορούσε να συνοδεύει μια χάρη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης