Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Απώλειες για τέταρτη ημέρα στο πετρέλαιο – Διατηρεί τα 80 δολάρια το Brent

Απώλειες για τέταρτη ημέρα στο πετρέλαιο – Διατηρεί τα 80 δολάρια το Brent
Προς τα 75 δολάρια οδεύει το WTI
Σχετικά Άρθρα
Με απώλειες για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα -μετά από ένα ανοδικό σερί τριών συνεδριάσεων- έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου, στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν απροσδόκητη ανάκαμψη στα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ (την εβδομάδα που έληξε στις 17 Μαΐου).
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA), τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, μετά από πτώση κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια ένα επταήμερο πριν.
Την ίδια στιγμή, αρνητικά λειτούργησαν τα πρακτικά της συνεδρίασης (30/4-1/5) της Federal Reserve που «έδειξαν» μέχρι και ενδεχόμενο αύξησης επιτοκίων το 2024, ενώ, παράλληλα, η γεωπολιτική αβεβαιότητα επισκιάζει τις προοπτικές για την παγκόσμια ζήτηση.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Ιουλίου σημείωσε πτώση 0,73% και έκλεισε στα 81,30 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε στο -0,9% και τα 76,87 δολάρια το βαρέλι -οι χαμηλότερες τιμές που έχουν καταγραφεί από τον Μάρτιο 2024.
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, οι τιμές Brent και WTI αυξήθηκαν 1,4% και +2,3% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης