Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΙΕΑ: Υποβάθμιση προβλέψεων για τη ζήτηση πετρελαίου το 2024, λόγω χαμηλής βιομηχανικής δραστηριότητας και ήπιου χειμώνα

ΙΕΑ: Υποβάθμιση προβλέψεων για τη ζήτηση πετρελαίου το 2024, λόγω χαμηλής βιομηχανικής δραστηριότητας και ήπιου χειμώνα
Η ζήτηση πετρελαίου για το 2025 αναμένεται να ξεπεράσει οριακά το φετινό επίπεδο
Σχετικά Άρθρα
Σε υποβάθμιση των προβλέψεων του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2024 προχώρησε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (International Energy Agency - ΙΕΑ). Ειδικότερα, η πρόβλεψη για την παγκόσμια ζήτηση μειώνεται κατά 140.000 βαρέλια την ημέρα σε 1,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα για το 2024.
«Η κακή βιομηχανική δραστηριότητα και ένας ακόμη ήπιος χειμώνας έχουν εξαντλήσει την κατανάλωση πετρελαίου κίνησης φέτος, ιδίως στην Ευρώπη, όπου το μειωμένο μερίδιο των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στο στόλο ήδη υποβαθμίζει την κατανάλωση», πρόσθεσε ο ΙΕΑ. Η ζήτηση πετρελαίου για το 2025 αναμένεται να ξεπεράσει οριακά το φετινό επίπεδο, φθάνοντας τα 1,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.
Εν τω μεταξύ, η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 580.000 βαρέλια ημερησίως στο ρεκόρ των 102,7 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως το 2024, ενώ το 2025 η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου θα πρέπει να φθάσει τα 1,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως. «Τα παγκόσμια περιθώρια διυλιστηρίων υποχώρησαν σε όλες τις περιοχές τον Απρίλιο, καθώς η ασθενέστερη από την αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης στήριξε την κατάρρευση των ρωγμών στα μεσαία αποστάγματα και τα χαμηλότερα επίπεδα απόδοσης», αναφέρει στην έκθεσή του ο ΙΕΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης