Τελευταία Νέα
Διεθνή

Welt (Γερμανικό ΜΜΕ): Η Ουκρανία αρνήθηκε τις διαπραγματεύσεις το 2022 λόγω… της ρωσικής γλώσσας

Welt (Γερμανικό ΜΜΕ): Η Ουκρανία αρνήθηκε τις διαπραγματεύσεις το 2022 λόγω… της ρωσικής γλώσσας
Το ενδιαφέρον για εξεύρεση λύσης την άνοιξη του 2022 ήταν μεγάλο, ανέφεραν στην Welt αρκετοί διπλωμάτες που συμμετείχαν στις συνομιλίες
Η Ουκρανία τον Απρίλιο του 2022 εγκατέλειψε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, λόγω της ρήτρας να γίνει η ρωσική δεύτερη κρατική γλώσσα, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη το σχέδιο συμφωνίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ρωσία και η Ουκρανία ήταν κοντά σε μια ειρηνευτική συμφωνία, ενώ, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, η Ουκρανία δεν συμφώνησε να γίνει η ρωσική γλώσσα δεύτερη κρατική γλώσσα, να άρει τις αμοιβαίες κυρώσεις, να εγκαταλείψει τις αξιώσεις στα διεθνή δικαστήρια και να απαγορεύσει νομικά τον ναζισμό.
Η Ουκρανία φέρεται να δεσμεύτηκε να διατηρήσει μόνιμη ουδετερότητα, πράγμα που σήμαινε να αποκηρύξει τις φιλοδοξίες του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, να μην παράγει ή να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και να μην επιτρέπει σε ξένα στρατεύματα να χρησιμοποιούν τη στρατιωτική του υποδομή ή να διεξάγουν διεθνείς ασκήσεις.
Την ίδια στιγμή, η Ρωσία φέρεται να συμφώνησε να παράσχει στην Ουκρανία «συνολικές εγγυήσεις ασφαλείας» από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ - Μεγάλη Βρετανία, Κίνα, ΗΠΑ, Γαλλία και Ρωσία.
Το ενδιαφέρον για εξεύρεση λύσης την άνοιξη του 2022 ήταν μεγάλο, ανέφεραν στην Welt αρκετοί διπλωμάτες που συμμετείχαν στις συνομιλίες.
«Ήταν η καλύτερη συμφωνία που μπορούσαμε να έχουμε κάνει», παραδέχτηκε ένα πρώην μέλος της ουκρανικής διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας.
O επικεφαλής της παράταξης Υπηρέτης του Λαού στο Verkhovna Rada της Ουκρανίας David Arakhamia ήταν βοηθός του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Vladimir Medinsky κατά τη διάρκεια ρωσο-ουκρανικών διαπραγματεύσεων στο παλάτι Dolmabahce στην Κωνσταντινούπολη.
Τους τελευταίους μήνες, η Ουκρανία βρίσκεται σε άμυνα και υφίσταται μεγάλες απώλειες, γράφει η Welt.
«Κοιτάζοντας πίσω, μπορούμε να πούμε ότι η Ουκρανία ήταν σε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση τότε από ότι είναι τώρα», τόνισε η Welt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης