Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στον ορίζοντα ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος - Αμερικανός εμπειρογνώμονας προτρέπει τη Δύση να αρχίσει διάλογο με τον Putin

Στον ορίζοντα ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος - Αμερικανός εμπειρογνώμονας προτρέπει τη Δύση να αρχίσει διάλογο με τον Putin
Ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα μιας σοβαρότατης σύγκρουσης, ενώ «το ΝΑΤΟ διεξάγει μαζικά πολεμικά παιχνίδια».
Οι δυτικές χώρες θα πρέπει να αποδεχθούν την πρόσκληση του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin για διάλογο, εν μέσω της τρέχουσας κατάστασης που έχει φέρει τον κόσμο στα πρόθυρα μιας μεγάλης σύγκρουσης, δήλωσε στο TASS ο διευθυντής του Ινστιτούτου Πυρηνικών Σπουδών του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Peter Kuznick, σχολιάζοντας την ομιλία του Ρώσου ηγέτη κατά την ορκωμοσία του.
Κατά τη γνώμη του, ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα μιας σοβαρότατης σύγκρουσης, ενώ «το ΝΑΤΟ διεξάγει μαζικά πολεμικά παιχνίδια».

Στον ορίζοντα ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος

«Ο Macron συνεχίζει να απειλεί ότι θα στείλει γαλλικές πολεμικές δυνάμεις στην Ουκρανία.
Η Βρετανία δίνει το πράσινο φως για να επιτεθεί βαθύτερα στη Ρωσία.
ATACMS μεγαλύτερου βεληνεκούς και F-16 αναπτύσσονται στην Ουκρανία.
Και η Ρωσία ανακοινώνει σχέδια για τη διεξαγωγή ασκήσεων τακτικών πυρηνικών όπλων ως απάντηση.
Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος φαίνεται να βρίσκεται στον ορίζοντα", προειδοποίησε.

Διάλογος με τη Ρωσία

Ο εμπειρογνώμονας πιστεύει ότι υπό αυτές τις συνθήκες, η Δύση χρειάζεται διάλογο με τη Ρωσία για να διαπραγματευτεί μια διευθέτηση στην Ουκρανία και να ανανεώσει τις συνομιλίες στρατηγικής σταθερότητας.
«Σε αυτή την κατάσταση, οι ΗΠΑ, η Ουκρανία και το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αποδεχθούν την προσφορά του Putin, τόσο όσον αφορά τη διαπραγμάτευση μιας διευθέτησης για την Ουκρανία όσο και την ανανέωση των συνομιλιών στρατηγικής σταθερότητας.
Μεγαλύτερη σπαζοκεφαλιά από οποιαδήποτε πλευρά απλώς ενισχύει την αρρώστια που έχει κατέβει στον πλανήτη μας", συνέχισε ο εμπειρογνώμονας.
«Ο χρόνος να μιλήσουμε και να προσπαθήσουμε να βρούμε κοινό έδαφος έχει παρέλθει προ πολλού, όπως και ο χρόνος να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε πώς ο κόσμος φαίνεται μέσα από τα μάτια των αντιπάλων μας, μια ικανότητα που κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει εκδηλώσει από το τελευταίο έτος της προεδρίας Kennedy», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης