Τελευταία Νέα
Διεθνή

RUSI: Εάν η Ουκρανία συνεχίσει τις επιθέσεις με drones στη Μόσχα, θα χάσει τη στήριξη της Δύσης και μετά θα χάσει και τον πόλεμο

RUSI: Εάν η Ουκρανία συνεχίσει τις επιθέσεις με drones στη Μόσχα, θα χάσει τη στήριξη της Δύσης και μετά θα χάσει και τον πόλεμο
«Θεέ μου, πηγαίνουν κόντρα στον άνεμο και αν χάσουν τη δυτική υποστήριξη χάνουν και τον πόλεμο» είπε χαρακτηριστικά ο Βρετανός στρατιωτικός αναλυτής
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία θέτει σε κίνδυνο τη δυτική υποστήριξη, εάν συνεχίσει τις προσπάθειές της να πραγματοποιήσει επιδρομές με drones κατά της Μόσχας, υποστηρίζει ο Michael Clarke, στρατιωτικός αναλυτής και πρώην Γενικός Διευθυντής του Royal United Services Institute (RUSI) στο Λονδίνο.
«Θεέ μου, πηγαίνουν κόντρα στον άνεμο και αν χάσουν τη δυτική υποστήριξη χάνουν και τον πόλεμο», είπε στο Sky News.
Σύμφωνα με τον Clarke, οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη αποτελούν μέρος της ουκρανικής αντεπίθεσης, η οποία, κατά τη γνώμη του, έχει ήδη ξεκινήσει.
Ο ειδικός είπε ότι οι δυτικοί ηγέτες είναι έτοιμοι να ανεχθούν τις επιθέσεις της Ουκρανίας σε διυλιστήρια πετρελαίου βαθιά μέσα στη Ρωσία, αλλά τα χτυπήματα στη Μόσχα δίνουν στη Ρωσία έναν λόγο να θεωρεί τον εαυτό της θύμα μιας επίθεσης.
Ο Clarke σημείωσε ότι, αν και η Ουκρανία μπορεί να μην χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα σε τέτοιες επιθέσεις, αλλά «οποιοδήποτε πλήγμα επιτείνει τη σύγχυση και φέρνει τους πολίτες της Δύσης σε ιδιαίτερα λεπτή κατάσταση.
Νωρίτερα, οι αρχές του Κιέβου διαβεβαίωσαν τις αρχές των ΗΠΑ ότι τα δυτικά όπλα δεν θα χρησιμοποιηθούν για χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος.

Δεν εγκρίνουν οι ΗΠΑ αυτού του είδους τις επιθέσεις

Ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν στη Μόσχα και την περιοχή της ρωσικής πρωτεύουσας το πρωί της Τρίτης (30/5).
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, συνολικά 8 αεροσκάφη συμμετείχαν στην επίθεση, 5 από αυτά καταρρίφθηκαν ενώ 3 κατεστάλησαν από συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.
Δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά στη Μόσχα, αλλά δεν χρειάστηκαν νοσηλεία.
Ορισμένα κτίρια υπέστησαν μικρές ζημιές.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου James Cleverly δήλωσε ότι η Ουκρανία δικαιούται να πραγματοποιεί επιθέσεις στη Ρωσία πέρα από το δικό της έδαφος.
Ωστόσο η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre ξεκαθάρισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν υποστηρίζει τις ουκρανικές επιθέσεις «μέσα στη Ρωσία».

Αμηχανία στη Δύση από τις επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος


Και η μορφή συνοριακού πολέμου με τους βομβαρδισμούς περιοχών, όπως το Belgorod, προκαλεί αμηχανία στη Δύση.
Η Δύση δεν βρήκε ούτε μια κουβέντα να πει για τους μαζικούς βομβαρδισμούς των Ουκρανών κατά της ρωσικής επαρχίας του Belgorod υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
«Δεν ακούσαμε ούτε μια λέξη καταδίκης από οποιαδήποτε χώρα της Δύσης» τόνισε ο Peskov αναφερόμενος στους βομβαρδισμούς των Ουκρανών κατά πολιτικών στόχων στην επαρχία του Belgorod.
Όπως είπε, η κατάσταση είναι αρκετά ανησυχητική και οι ρωσικές αρχές λαμβάνουν μέτρα για τον πληθυσμό.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Belgorod, Vyacheslav Gladkov, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν περισσότερους από 220 ρουκέτες κατά του Belgorod μέσα σε μια ημέρα, με τουλάχιστον 215 να κατευθύνονται προς το Shebekino.
Όπως είπε, η περιοχή του Belgorod βομβαρδίστηκε πάνω από 260 φορές κατά τη διάρκεια της Τρίτης (3/5).
Την ίδια ώρα η Γερμανία εξακολουθεί να νομιμοποιεί τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Ουκρανών σε ρωσικό έδαφος.
Η αυτοάμυνα της Ουκρανίας έναντι της Ρωσίας είναι νόμιμη, σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Hebestreit, αναφερόμενος στις ουκρανικές επιθέσεις με drones και ρουκέτες σε ρωσικούς στόχους.
«Δεν έχουμε ιδία γνώση των επιθέσεων εναντίον της Ρωσίας, αλλά επί της αρχής το διεθνές δίκαιο θεωρεί νόμιμη την αυτοάμυνα έναντι τρομοκρατικών επιθέσεων», δήλωσε ο Hebestreit.
Διευκρίνισε επίσης ότι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε στις 30/5 με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, ο καγκελάριος Olaf Scholz ενημερώθηκε για τις πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις εναντίον του Κιέβου και για την «καλή απόδοση» του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας, ενώ τόνισε ότι τα γερμανικά όπλα έχουν διατεθεί μόνο για την υπεράσπιση της ουκρανικής επικράτειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης