Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το 39ο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία – Περιλαμβάνει Patriot και συστήματα Stinger

ΗΠΑ: Το 39ο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία – Περιλαμβάνει Patriot και συστήματα Stinger
Συνολικά, οι ΗΠΑ έχουν δώσει στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια ύψους άνω των 38,3 δισεκ. δολαρίων αφότου ανέλαβε την προεδρία ο Joe Biden
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε απόψε (31/5/2023) άλλο ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, που περιλαμβάνει αντιαεροπορικά συστήματα, πυρομαχικά και άλλον αμυντικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων.
Πρόκειται για το 39ο πακέτο βοήθειας που εγκρίνει η αμερικανική κυβέρνηση, όπως είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου John Kirby.
Περιλαμβάνει συστοιχίες Patriot, αντιαεροπορικά συστήματα Stinger, πυρομαχικά για άρματα μάχης και άλλον εξοπλισμό, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.
Συνολικά, οι ΗΠΑ έχουν δώσει στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια ύψους άνω των 38,3 δισεκ. δολαρίων αφότου ανέλαβε την προεδρία ο Joe Biden, εκ των οποίων 37,6 δισεκ. δόθηκαν μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης τον Φεβρουάριο του 2022.
Αναφερόμενος στην επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Μόσχα, που έγινε στις αρχές της εβδομάδας, ο Kirby είπε ότι η κυβέρνηση Biden δεν γνωρίζει ποιος ευθύνεται.
Οι ΗΠΑ δεν έχουν «συγκεκριμένες πληροφορίες που να μας λένε ποιος ευθύνεται» και δεν σκοπεύουν να ερευνήσουν το θέμα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης