Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας υποβαθμίζεται η Αργεντινή

S&P: Σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας υποβαθμίζεται η Αργεντινή
Νέα υποβάθμιση για την Αργεντινή από οίκο αξιολόγησης
Σχετικά Άρθρα
Σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας -σε τοπικό νόμισμα- της Αργεντινής προχώρησε η Standard & Poor’s, από «CCC-» σε «καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας», στον απόηχο της ανταλλαγής χρέους -σε τοπικό πέσο- από την κυβέρνηση της χώρας.
Η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα σε ξένο νόμισμα, επιβεβαιώθηκε σε «CCC+», με αρνητικές προοπτικές επαναξιολόγησης 12μήνου (outlook).
Όπως σημειώνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, «oι αρνητικές προοπτικές αντανακλoύν τους κινδύνους που περιβάλλουν έντονες οικονομικές ανισορροπίες και αβεβαιότητες πολιτικής, πριν και μετά τις εθνικές εκλογές του 2023. Οι διαμάχες εντός του κυβερνητικού συνασπισμού και οι εσωτερικές διαμάχες μεταξύ της αντιπολίτευσης, περιορίζουν την ικανότητα της χώρας να εφαρμόσει έγκαιρες αλλαγές στην οικονομική πολιτική. Οι παγκόσμιες κεφαλαιαγορές είναι κλειστές για την Αργεντινή. Στην τοπική αγορά, αναπτύσσονται συμβάσεις ανταλλαγής για τη διαχείριση μεγάλων λήξεων πριν από τη χρήση παραδοσιακών δημοπρασιών για την τοποθέτηση χρέους. Η κεντρική τράπεζα συνεχίζει να διαδραματίζει βασικό ρόλο στη διαχείριση του τοπικού χρέους στη δευτερογενή αγορά. Για το σκοπό αυτό, έχει αρχίσει να προσφέρει επιλογές πώλησης στις τράπεζες για το δημόσιο χρέος που λήγει το 2024 και το 2025.
Η οικονομία φαίνεται έτοιμη να συρρικνωθεί φέτος λόγω αυτών των συνδυασμένων αβεβαιοτήτων, της ξηρασίας που πλήττει τις αγροτικές εξαγωγές και των αυστηρών ελέγχων των εισαγωγών που επιβαρύνουν την εγχώρια παραγωγή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης