Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αξιόλογες απώλειες λόγω FED – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αξιόλογες απώλειες λόγω FED – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές δεν κάνουν το χατίρι των πολλών, αλλά αυτό είναι γνωστό. Έτσι ενώ όλοι περίμεναν πτώση, ήρθε άνοδος, και μόλις έγιναν πάλι οι πολλοί αισιόδοξοι ήρθε μία μεγάλη υποχώρηση. Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολη για όσους έχουν βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Όμως και αυτοί που σκέφτονται μακροπρόθεσμα θα πρέπει να εκτιμήσουν την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας καθώς αρχίζουν και βγαίνουν σκληρές εκτιμήσεις.

Η Ελλάδα έχει ένα πλεονέκτημα, καθώς και φέτος αλλά και του χρόνου αναμένεται να αναπτυχθεί η οικονομία μας. Όμως δε θα έχουν βελτίωση μεγεθών όλες οι εισηγμένες. Άρα πρέπει να γίνουν ακόμα πιο επιλεκτικοί οι επενδυτές και να προσπαθήσουν να αναζητήσουν τις εταιρείες εκείνες που θα αυξήσουν μεγέθη και θα δώσουν καλά μερίσματα.

Σήμερα είχαμε αξιόλογη υποχώρηση στο Χρηματιστήριο με την πλειονότητα των μετοχών να υποχωρεί. Έκλεισε πάντως πάνω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημέρων. Η κατεύθυνση θα συνεχίσει να δίνεται από το εξωτερικό.

JUMBO: Απίστευτη η πορεία των πωλήσεων. Θα πούμε πως όταν ο κ.Βακάκης έδινε την εκτίμηση για το φετινό τζίρο, όλοι όσοι άκουγαν έμειναν με το στόμα ανοικτό. Φαίνεται πως όλοι ήταν πιο αισιόδοξοι από τον ίδια και ευτυχώς δεν επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις του. Εξαιρετική η αύξηση λοιπόν στους δέκα μήνες και η εταιρεία μένει όρθια και αναπτύσσεται ακόμα και με τόσες δυσκολίες που έχει περάσει. Η στήλη θεωρεί πως η μετοχή πρέπει να δει σημαντικά υψηλότερα επίπεδα και μάλιστα άμεσα. Εξαιρετικά υποτιμημένη. Πάντως παρά τα θετικά νέα η μετοχή έκλεισε με απώλειες αν και μικρότερες σε σύγκριση με αυτές που κατέγραφε στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας.

ΤΙΤΑΝ: Δεν ξέρουμε τι προεξοφλούν οι επενδυτές σε αυτήν την αποτίμηση αλλά με δείκτη p/bv 0,59 φορές μάλλον έχουν υπερβάλει. Κατάφερε στο τέλος να κλείσει με οριακή άνοδο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σε ΠΕΙΡ και ΑΛΦΑ οι μεγαλύτερες απώλειες και άνω του 2%. Λίγο κάτω από 1 ευρώ έκλεισε η ΕΥΡΩΒ και έχασε 1,03% η ΕΤΕ.

ATTICA GROUP: Αξιοπρόσεκτη η σημερινή της κίνηση και μάλιστα κόντρα στο κλίμα. Στα 0,9840 ευρώ και στο +4,68% με 30 χιλ. τεμάχια. Ακολούθησε και η ΑΝΕΚ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Υψηλό δύο μηνών στον όγκο συναλλαγών σήμερα. Στα 3,7250 ευρώ και στο -0,13%.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Στα 0,76 ευρώ και στο +4,11% με όγκο 30 χιλ. τεμάχια.

MEZZ: Τις τσάκισαν τις νέες μετοχές που μπήκαν στις πρώτες μέρες και σήμερα έβγαλαν αντίδραση. Η Sunrise σήμερα έκανε όγκο πάνω από 11,5 εκατ. τεμάχια με σύνολο μετοχών 178,6 εκατ. και ενισχύθηκε 6,67%. Η Galaxy έκανε 5,2 εκατ. τεμάχια με σύνολο μετοχών 87 εκατ. περίπου και ενισχύθηκε 7,03%.

SATO: Δεύτερη συνεχόμενη μέρα μεγάλων απωλειών και ξανά με μεγάλο όγκο συναλλαγών. Όχι όμως και τζίρο. Κάποιος όμως αγοράζει όλα τα κομμάτια που βγαίνουν. Άγνωστο γιατί…

ΛΙΒΑΝΗΣ: Επέστρεψε στο Χ.Α. μετά τη δημοσίευση και των αποτελεσμάτων εξαμήνου, αλλά δεν έκανε πράξη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης