Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Νέα αίτηση για ρύθμιση οφειλών από τη Λιβάνης – Αρνητικά κατά 17,6 εκατ. ευρώ τα ίδια κεφάλαια

Νέα αίτηση για ρύθμιση οφειλών από τη Λιβάνης – Αρνητικά κατά 17,6 εκατ. ευρώ τα ίδια κεφάλαια
Υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τράπεζες, δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές, όπως αναφέρει ο ορκωτός
Σχετικά Άρθρα

Με σημαντική καθυστέρηση δημοσίευσε αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου 2022 ο Εκδοτικός Οίκος Λιβάνη, εξέλιξη που θα μπορούσε να επαναφέρει τη μετοχή προς διαπραγμάτευση.
Σημειώνεται πως οι μετοχές της εταιρείας είχαν τεθεί σε αναστολή καθώς η εταιρεία δεν δημοσίευσε εντός της προθεσμίας αποτελέσματα χρήσης 2021.
Όταν το έπραξε είχε περάσει η προθεσμία για τη δημοσίευση των εξαμηνιαίων και παρέμεινε εκτός διαπραγμάτευσης.
Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση υ η Εταιρεία υπέβαλε την 01.07.2022 την υπ’αριθμό 189761/01.07.2022 αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις του Νόμου 4738/27.10.2020 νέος εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών. Είχε προηγηθεί η υπ’ αριθμ. 159853/29.11.19 αίτηση στο πλαίσιο του Ν. 4469/2017 περί «Εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και άλλες διατάξεις», για την αναδιάρθρωση των οφειλών της. Κατόπιν της υποβολής της, η εν λόγω αίτηση κοινοποιήθηκε στις πιστώτριες τράπεζες. Με βάση το άρθρο 94 του Νόμου 4941/2022 η Εταιρεία δεν ολοκλήρωσε την πρόταση αναδιάρθρωσης οφειλών και συνεπώς η αίτηση θεωρήθηκε ως άκαρπη.
Η Διοίκηση έχει εκπονήσει νέο επιχειρηματικό σχέδιο αναδιάρθρωσης, με βάση τις διατάξεις του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού το οποίο θα θέσει υπόψη των πιστωτών όπως προβλέπεται. Αναμένει την επιτυχή υλοποίηση της αίτησης υπαγωγής της Εταιρείας στον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των οφειλών της, συνεχίζοντας την διαδικασία προσέλκυσης επενδυτών , αλλά και την επιτυχή υλοποίηση του νέου σχεδίου αναδιάρθρωσης, γεγονότα τα οποία αναμένεται να συμβάλλουν στην αναστροφή της οικονομικής κατάστασης της Εταιρείας και του Ομίλου και την καλυτέρευση των χρηματοοικονομικών μεγεθών του.
Εντούτοις, η πιθανότητα απόρριψης της αίτησης υπαγωγής της Εταιρείας στον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των οφειλών της, η τρέχουσα οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα συνέπεια των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της πανδημίας, η πιθανότητα μη ολοκλήρωσης της διαδικασίας προσέλκυσης επενδυτών και οι τελικές αποφάσεις των Μετόχων αναφορικά με την αρνητική καθαρή θέση της Εταιρείας, υποδηλώνουν την ύπαρξη σημαντικής αβεβαιότητας σχετικά με τη δυνατότητα ομαλής συνέχισης της δραστηριότητας της Εταιρείας και του Ομίλου.
Σημειώνεται πως υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τράπεζες, δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές, όπως αναφέρει ο ορκωτός.
Σε επίπεδο αποτελεσμάτων ο όμιλος είχε πωλήσεις 500 χιλ. ευρώ από 587 χιλ. ευρώ και ζημία 181 χιλ. ευρώ από 992 χιλ. ευρώ.
Τα ίδια κεφάλαια είναι αρνητικά κατά 17,6 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται στα 23,9 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 16,5 εκατ. ευρώ είναι τα βραχυπρόθεσμα δάνεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης