Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλίμα πανικού στη Ρωσία - Εγκαταλείπουν τη χώρα για να αποφύγουν την επιστράτευση - Συλλήψεις 1.300 διαδηλωτών

Κλίμα πανικού στη Ρωσία - Εγκαταλείπουν τη χώρα για να αποφύγουν την επιστράτευση - Συλλήψεις 1.300 διαδηλωτών

Οι τιμές των εισιτηρίων για πτήσεις από Ρωσία εκτοξεύθηκαν στα ύψη μετά το διάγγελμα του Ρώσου προέδρου

Σχετικά Άρθρα

Κλίμα πανικού επικρατεί στη Ρωσία μετά το διάγγελμα του προέδρου, Vladimir Putin, για την επιστράτευση 300.000 ανδρών ώστε να πολεμήσουν στην Ουκρανία.
Διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους, ενώ χιλιάδες άτομα επεδίωξαν να εγκαταλείψουν τη χώρα είτε αεροπορικώς είτε οδικώς. Ως αποτέλεσμα οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων εκτοξεύθηκαν στα ύψη ενώ ουρές χιλιομέτρων σχηματίζουν τα αυτοκίνητα στα σύνορα.

Συλλήψεις

Περισσότερα από 1.300 άτομα συνελήφθησαν στη Ρωσία μετά το διάγγελμα του προέδρου Putin.
Σύμφωνα με την ανεξάρτητη οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων OVD-Info, περίπου 1.307 άτομα φέρονται να κρατούνται σε 39 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα από το πρωί της Πέμπτης (22/9/2022), με τους περισσότερους να έχουν συλληφθεί στη Μόσχα (τουλάχιστον 527) και στην Αγία Πετρούπολη (τουλάχιστον 480).
Rosia1_1.webp
Σχεδόν 50 άτομα συνελήφθησαν στην τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, Αικατερινούπολη, ενώ δεκάδες κρατήθηκαν επίσης σε πολλές πόλεις της Σιβηρίας.
Rosia2.webp
Την ίδια στιγμή, οι τιμές των εισιτηρίων απλής μετάβασης από τη Ρωσία αυξήθηκαν μετά το διάγγελμα του Putin και οι εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φάνηκαν να δείχνουν μεγάλες ουρές στα σύνορα.

Διαδηλώσεις

Το διάγγελμα του Putin και η κήρυξη μερικής επιστράτευσης πυροδότησε διαδηλώσεις με τις σχετικές φωτογραφίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου.
Rosia3_1.webp

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ότι οι στρατιωτικοί του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών έλαβαν «πρόσθετα μέτρα» για να απαντήσουν στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις και για να «διασφαλίσουν τη δημόσια τάξη».
«Οι επιπλοκές της επιχειρησιακής κατάστασης έχουν αποτραπεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.
«Σε ορισμένες περιοχές, έγιναν προσπάθειες να πραγματοποιηθούν μη εξουσιοδοτημένες ενέργειες, οι οποίες συγκέντρωσαν εξαιρετικά μικρό αριθμό συμμετεχόντων. Όλοι τους ακινητοποιήθηκαν και τα άτομα που διέπραξαν αδικήματα κρατήθηκαν και οδηγήθηκαν στις αστυνομικές μονάδες της χωρικής αστυνομίας για έρευνα και δίωξη» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η απειλή για χρήση πυρηνικών

Κατά το διάγγελμα του, ο Putin αναφέρθηκε -εκ νέου- στο ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων υπογραμμίζοντας ότι δεν μπλοφάρει. Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρεται στην επιλογή των πυρηνικών όπλων, υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν η Μόσχα θα καταφύγει πραγματικά στην ανάπτυξη ενός τέτοιου όπλου, με τους αναλυτές να λένε ότι θα μπορούσε να ισοδυναμεί με την έναρξη ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, καταδίκασε την απειλή του Putin για πυρηνικά όπλα και προέτρεψε τους συμμάχους ηγέτες του ΟΗΕ να απορρίψουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Μιλώντας στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Biden κατηγόρησε το Κρεμλίνο για «απερίσκεπτες» και «ανεύθυνες» απειλές και είπε ότι «ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί και δεν πρέπει ποτέ να διεξαχθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης