Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση State Department σε Τουρκία: Νέες κυρώσεις για οποιαδήποτε μελλοντική συναλλαγή με τη ρωσική αμυντική βιομηχανία

Προειδοποίηση State Department σε Τουρκία: Νέες κυρώσεις για οποιαδήποτε μελλοντική συναλλαγή  με τη ρωσική αμυντική βιομηχανία
"Προτρέπουμε την Τουρκία και όλους τους εταίρους και τους συμμάχους των ΗΠΑ, να αποφύγουν μελλοντικές αγορές ρωσικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων S-400, που προσφέρουν στη Ρωσία έσοδα, πρόσβαση και επιρροή", ανέφερε εκπρόσωπος του State Department
Σχετικά Άρθρα

Προειδοποίηση για νέες κυρώσεις με αποδέκτη την Τουρκία απηύθυνε το State Department.
Οποιαδήποτε μελλοντική συναλλαγή της Τουρκίας με τον ρωσικό αμυντικό τομέα θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιπλέον και νέες κυρώσεις, διαμήνυσε το State Department.
Η Τουρκία ήδη έχει αποπεμφθεί από το πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών F-35 εξαιτίας της απόκτησης του ρωσικού συστήματος S-400, ενώ συνεχίζει να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την αμερικανική κυβέρνηση για την αγορά νέων, αλλά και την αναβάθμιση του υφιστάμενου στόλου των μαχητικών F-16 που κατέχει.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αποστολή S-400 στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2019 είχε προκαλέσει την αντίδραση των ΗΠΑ, που επέβαλαν κυρώσεις σε Τούρκους αξιωματούχους του τομέα της άμυνας και απέκλεισαν την Άγκυρα από το πρόγραμμα συμπαραγωγής του μαχητικού F-35.

"Αγκάθι" η απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400 από την Τουρκία

Εκπρόσωπος του State Department, απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal, εξήγησε ότι «η Τουρκία είναι ένας μακροχρόνιος και πολύτιμος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο, η απόκτηση των S-400 έρχεται σε άμεση αντίθεση με τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν όλοι οι σύμμαχοι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ το 2016 στη Βαρσοβία για τη μείωση των εξαρτήσεων από τον ρωσικό εξοπλισμό».
«Προτρέπουμε την Τουρκία και όλους τους εταίρους και τους συμμάχους των ΗΠΑ, να αποφύγουν μελλοντικές αγορές ρωσικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων S-400, που προσφέρουν στη Ρωσία έσοδα, πρόσβαση και επιρροή. Οποιεσδήποτε τέτοιες συναλλαγές θα μπορούσαν να υπόκεινται σε κυρώσεις CAATSA, ξεχωριστές και επιπλέον από αυτές που έχουν ήδη επιβληθεί», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης