Τελευταία Νέα
Διεθνή

State Department για Erdogan: Δεν αμφισβητείται η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου

State Department για Erdogan: Δεν αμφισβητείται η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου
Δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμες δηλώσεις που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των νατοϊκών συμμάχων λέει το State Department
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως δεν αμφισβητείται η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου διατύπωσε το State Department με αφορμή τις συνεχιζόμενες προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan, ο οποίος υπονοεί ότι η Τουρκία μπορεί να εισβάλει στην Ελλάδα.
Απαντώντας σε ερωτήσεις Ελλήνων δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του State Department αναφέρει ότι «σε μια περίοδο που η Ρωσία εισέβαλε ξανά σε ένα κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος, οι δηλώσεις που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των νατοϊκών συμμάχων δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμες».
Επιπλέον, επανέλαβε την πάγια αμερικανική θέση που θέλει τις ΗΠΑ να ενθαρρύνουν τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών μέσω της διπλωματίας.
Όσον αφορά το θέμα της αμφισβήτησης της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο, ο εκπρόσωπος του State Department τόνισε ότι «η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται».
«Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται.
Καλούμε όλα τα μέρη να αποφύγουν τη ρητορική και τις ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την ένταση» επισήμανε ο εκπρόσωπος του State Department.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης