Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Για αυτές τις εισηγμένες ίσως η Γενική Συνέλευση βγάλει είδηση – Τι θα συζητήσουν

Για αυτές τις εισηγμένες ίσως η Γενική Συνέλευση βγάλει είδηση – Τι θα συζητήσουν
Κούρεμα, κινήσεις βελτίωσης ιδίων κεφαλαίων μέχρι και σενάρια για εξαγορά κυκλοφορούν στα χρηματιστηριακά γραφεία δίνοντας ώθηση σε συγκεκριμένες μετοχές
Σχετικά Άρθρα

Η πορεία συγκεκριμένων μετοχών στο ταμπλό του Χ.Α. το τελευταίο διάστημα, αλλά και τα θέματα που έχουν στην ατζέντα οι εταιρείες για τις επικείμενες γενικές συνελεύσεις έχουν αφήσει την υποψία ότι ίσως βγει κάτι καλό.
Οι περισσότερες γενικές συνελεύσεις έχουν τα γνωστά θέματα στην ατζέντα της ετήσιας γενικής συνέλευσης αλλά για τις παρακάτω 4 εισηγμένες, ίσως η γενική συνέλευση βγάλει κάποια καλή είδηση.
Ίσως η σημαντικότερη όλων αυτών να είναι η γενική συνέλευση της ΚΡΕΚΑ στις 7 Σεπτεμβρίου, καθώς στην ατζέντα αναφέρεται: Υιοθέτηση μέτρων εξυγίανσης της εταιρείας κατ' εφαρμογή του άρθρου 119 Ν.4548/2018.
Η μετοχή έχει καταγράψει σημαντική άνοδο από τα μέσα Ιουλίου, αυξάνοντας μάλιστα σημαντικά τις συναλλαγές.
Στα χρηματιστηριακά γραφεία κυκλοφορούν πληροφορίες για το ύψος του κουρέματος του δανείου, το οποίο θα συνδυαστεί με είσοδο επενδυτή.
Προφανώς και θα πρέπει να αναμένουμε τη γενική συνέλευση για να έχουμε νεότερα.
Στις 9 Σεπτεμβρίου η Yaclo έχει τη δική της γενική συνέλευση και μεταξύ των θεμάτων βρίσκουμε: Λήψη απόφασης σύμφωνα με το άρθρο 119 παρ 4 του Ν.4548/2018, που αφορά τα ίδια κεφάλαια και ουσιαστικά θα συζητηθεί τρόπος βελτίωσης.
Η μετοχή στις αρχές του έτους είχε καταγράψει μεγάλο ράλι καθώς υπήρχε η πληροφορία ότι έγινε μεγάλο κούρεμα στα δάνειά της.
Είχε ήδη μειώσει δάνεια, πουλώντας περιουσιακά στοιχεία, κατά 10 εκατ. ευρώ.
Το πιθανότερο είναι να φανεί η διαφορά στα εξαμηνιαία ή ετήσια αποτελέσματα και να γίνει ενημέρωση για το ύψος του κουρέματος στη γενική συνέλευση.
Εντύπωση επίσης προκαλεί το θέμα στη γενική συνέλευση της Προοδευτικής στις 9 Σεπτεμβρίου το οποίο αναφέρει: «Διάφορες ανακοινώσεις, εγκρίσεις και συζήτηση και ενημέρωση επί θεμάτων σχετικά με την εμπορική και επιχειρηματική επαναδραστηριοποιήσεως της εταιρείας».
Η εταιρεία λόγω έλλειψης κεφαλαίων δεν έχει δραστηριότητα, αλλά έχει εισπράξει κάποιες απαιτήσεις από το ρουμανικό δημόσιο κυρίως και έχει μειώσει τις υποχρεώσεις της, ενώ κάποια στελέχη της αγοράς που παρακολουθούν και αυτές τις μικρές εταιρείες αναφέρουν πως ίσως υπάρξει κάποιο θετικό νέο από τις διεκδικήσεις που έχει και από την Ελλάδα.
Τέλος στην ατζέντα της γενικής συνέλευσης της ΑΝΕΚ στις 10 Σεπτεμβρίου υπάρχει θέμα «Λήψη αποφάσεων για την υιοθέτηση μέτρου, σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 119 του Ν.4548/2018 όπως ισχύει».
Και εδώ έχει να κάνει με το ύψος των ιδίων κεφαλαίων και χρειάζεται «ένεση» η εισηγμένη.
Υπενθυμίζεται πως υπήρχε το σενάριο συγχώνευσης με την Attica Group και μεγάλο κούρεμα των δανείων, αλλά τους τελευταίους μήνες δεν υπάρχει κάτι νεότερο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης