Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: 13 νεκροί από βομβαρδισμούς στα βόρεια της χώρας

Συρία: 13 νεκροί από βομβαρδισμούς στα βόρεια της χώρας
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, ελέγχουν τμήματα στον βορρά και βορειοανατολικά.
Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν  από βομβαρδισμούς που σημειώθηκαν στη βόρεια Συρία όπου αντιπαρατίθενται οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και κυριαρχούν οι Κούρδοι, με τους Τούρκους και τοπικούς συμμάχους τους.
Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι -μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά- σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό αγοράς στη βόρεια πόλη Αλ Μπαμπ, και άλλοι τέσσερις κατέληξαν έπειτα από τουρκικό πλήγμα στη βορειοανατολική πόλη Χασακέ
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, με επικεφαλής κουρδικές οργανώσεις που έχουν ξεκινήσει διάλογο με την εδρεύουσα στη Δαμασκό κυβέρνηση, ελέγχουν επίσης τμήματα στον βορρά και βορειοανατολικά.
Ο επικεφαλής του κέντρου ΜΜΕ των SDF, Φαρχάντ Σάμι, δήλωσε πως η οργάνωση δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή επίθεση.
Ακτιβιστές στην Αλ Μπαμπ σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν μια διαμαρτυρία μετά τη μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής για να καταγγείλουν τις δηλώσεις της Τουρκίας που κάλεσε για συμφιλίωση ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.
Σε ανακοίνωση που διανεμήθηκε στα ΜΜΕ μετά την επίθεση, οι ακτιβιστές ακύρωσαν τη διαμαρτυρία φοβούμενοι περαιτέρω βία.
Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία απειλεί από τον Μάιο ότι θα εξαπολύσει μεγάλη επίθεση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της βορειοανατολικής Συρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης