Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Οικονόμου: Σπασμωδικές αντιδράσεις από Τουρκία - Καθαρή καταδίκη των προκλήσεων από το State Department

Οικονόμου: Σπασμωδικές αντιδράσεις από Τουρκία - Καθαρή καταδίκη των προκλήσεων από το State Department
Αναφερόμενος στην υπερπτήση τουρκικών αεροσκαφών πάνω από την Αλεξανδρούπολη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για μια πολύ προκλητική ενέργεια
Σχετικά Άρθρα

Για σπασμωδική ενόχληση της Τουρκίας εξ αιτίας της γενικότερης αναβάθμισης της χώρας μας στο διεθνές γίγνεσθαι έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στο briefing των πολιτικών συντακτών, ενώ χαρακτήρισε την πρόσφατη υπερπτήση τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών κοντά στην Αλεξανδρούπολη μια πολύ προκλητική ενέργεια.
«Αντιμετωπίστηκε πολύ άμεσα με διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών στον Τούρκο πρέσβη, αλλά και με ενημέρωση των εταίρων και συμμάχων μας», συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου και επέμεινε: «Δεν πρόκειται να επιτύχουν κάτι, ούτε ασφαλώς και να μας αποπροσανατολίσουν από την σθεναρή υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου».
Σε ερώτηση, δε, για το κατά πόσον εν μέσω αυτού του κλίματος μπορεί να γίνει συνάντηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Tayyip Erdogan στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στα τέλη Ιουνίου στη Μαδρίτη, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως «ο πρωθυπουργός είναι πάντοτε ανοιχτός σε συνομιλίες, ωστόσο ενέργειες, όπως οι τουρκικές παραβιάσεις είναι εκτός του κλίματος που διαμορφώθηκε μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στην Κωνσταντινούπολη. «Εμείς πάντοτε θέλουμε να συνομιλούμε, ωστόσο, θα πρέπει να τηρούνται κάποιοι κανόνες, όπως αυτοί των σχέσεων καλής γειτονίας, η Ελλάδα δεν φοβάται να συνομιλεί», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Σχετικά με την αντίδραση του State Department, ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για πολύ καθαρή καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων από την πλευρά των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης