Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλάζει την πολιτική των αδειών η Goldman Sachs - Διακοπές όσο θέλουν... αρκεί να μην φύγουν

tags :
Αλλάζει την πολιτική των αδειών η Goldman Sachs - Διακοπές όσο θέλουν... αρκεί να μην φύγουν
Η Goldman Sachs δίνει πλέον απεριόριστο χρόνο διακοπών στα ανώτερα στελέχη
Σε μεγάλες αλλαγές της πολιτικής αδειών προχώρησε η Goldman Sachs, καθώς φέρεται να επιτρέπει στα ανώτερα στελέχη της να κάνουν "απεριόριστο αριθμό ημερών διακοπών", προκειμένου να μην φύγουν για άλλες εταιρείες.
Τόσο οι εταίροι όσο και οι διευθύνοντες σύμβουλοι επιτρέπεται να πάρουν άδεια όταν χρειάζεται "χωρίς να έχουν όριο", ανέφεραν πηγές του Bloomberg.
Οι κατώτεροι υπάλληλοι, ωστόσο, εξακολουθούν να έχουν περιορισμούς στον χρόνο διακοπών, αλλά θα έχουν «τουλάχιστον» δύο επιπλέον ημέρες άδεια κάθε χρόνο βάσει της νέας πολιτικής της τράπεζας.
Όλοι οι υπάλληλοι της Goldman θα κληθούν να πάρουν άδεια 3 εβδομάδων, αναφέρει η νέα πολιτική, συμπεριλαμβανομένης τουλάχιστον μιας εβδομάδας συνεχούς άδειας.

Σε αναζήτησή ταλέντων

Αν και ο στόχος της νέας πολιτικής είναι να προσελκύσει ταλέντα στην τράπεζα, η ανακοίνωση λέει ότι δεν είναι πιθανό να κάνει ουσιαστικές αλλαγές στις τρέχουσες πρακτικές διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.
Βέβαια, μια μελέτη του 2017 από την πλατφόρμα ανθρώπινου δυναμικού, συγκεκριμένα, διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι σε εταιρείες με δικαιώματα άνευ ορίων άδειας κατέληγαν συνήθως να παίρνουν λιγότερες ημέρες άδειας το χρόνο από ό,τι με τα παραδοσιακά συστήματα.
Οι εταιρείες όμως είναι τόσο πιεσμένες να διατηρήσουν τα ταλέντα στη Wall Street, που ορισμένοι ασκούμενοι έβγαζαν έως και 16.000 δολάρια το μήνα.
Επίσης, η HSBC επρόκειτο να διπλασιάσει τα μπόνους της για τους κατώτερους υπαλλήλους της, προκειμένου να προσπαθήσει να μειώσει την μισθολογική απόσταση με τους ανώτερους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης