Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τάση από τις αγορές τους εξωτερικού – Βλέπουν τις 900 μονάδες οι αναλυτές – Στο επίκεντρο η ΔΕΗ

ΧΑ: Τάση από τις αγορές τους εξωτερικού – Βλέπουν τις 900 μονάδες οι αναλυτές – Στο επίκεντρο η ΔΕΗ
Για σήμερα το σταθεροποιητικό άνοιγμα που αναμένεται στις αγορές της Ευρώπης, αναμένεται να δώσει ανάλογη τάση και στο Ελληνικό Χρηματιστήριο
Σχετικά Άρθρα

Οι εξελίξεις αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις επιπτώσεις στη Ρωσία μέσω αυστηροποίησης των κυρώσεων, οι εξελίξεις αναφορικά με την τροφοδοσία σε πετρέλαιο, θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την πορεία των αγορών, άρα και της εγχώριας αγοράς.
Για σήμερα το σταθεροποιητικό άνοιγμα που αναμένεται στις αγορές της Ευρώπης, αναμένεται να δώσει ανάλογη τάση και στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, με τους επενδυτές ωστόσο να αναμένεται να συνεχίσουν τις προσπάθειες για προσέγγιση των 900 μονάδων.
Η ΔΕΗ θα είναι στο επίκεντρο καθώς μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης θα δημοσιεύσει αποτελέσματα χρήσης 2021.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να κινηθεί προς τις 900 μονάδες με συνέχιση των επιλεκτικών τοποθετήσεων.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν με μικρές απώλειες λόγω της ανανέωσης των ανησυχιών για διακοπές στην τροφοδοσία του πετρελαίου και προσδοκιών για αυστηροποίηση των κυρώσεων στη Ρωσία.

Beta
Η συσσώρευση πιθανότατα θα επικρατήσει στη σημερινή συνεδρίαση καθώς οι επενδυτές εστιάζουν στα αποτελέσματα και στις προοπτικές για το 2022.
Ο τζίρος αναμένεται περιορισμένος και οι επενδυτές θα αξιολογήσουν το ενεργειακό κόστος διατηρώντας επιφυλακτικότητα.

Merit

Ο ΓΔ συντηρείται για 2η συνεχόμενη μέρα πάνω από τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 885,51 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 880 και 870 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 900 και 910 μονάδες.

Depolas
Ο ΓΔΧΑ έχει καλύψει σχεδόν τα 2/3 των απωλειών λόγω του πολέμου υποαποδίδοντας των βασικών Ευρωπαϊκών δεικτών κατά την ίδια περίοδο, οι οποίοι έχουν καλύψει περισσότερο από τα 3/4 των απωλειών.
Επιπλέον, αξίζει να σημειώσουμε ότι το 55% των μετοχών που απαρτίζουν τον ΓΔΧΑ βρίσκονται ακόμα σε καθοδική τάση.
Ελλείψει θετικών εξελίξεων οι επόμενες συνεδριάσεις ενδέχεται να είναι κρίσιμες για την βραχυπρόθεσμη πορεία στο ΧΑ. Σήμερα το απόγευμα δημοσιεύει το β’ εξάμηνο η ΔΕΗ, όπου βαρύτητα θα δοθεί τόσο στην κατάσταση αποτελεσμάτων όσο και στην μεταμόρφωση του ισολογισμού.
Στο μέτωπο των μάκρο θα ανακοινωθούν σήμερα οι τελευταίες μετρήσεις στους δείκτες υπηρεσιών PMI Μαρτίου της Ευρωζώνης από την S&P Global.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης