Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλές Ρωσίας κατά ΗΠΑ: Σε ρήξη οι διπλωματικές σχέσεις - Ασυγχώρητες οι δηλώσεις Biden κατά Putin περί «εγκληματία πολέμου»

Απειλές Ρωσίας κατά ΗΠΑ: Σε ρήξη οι διπλωματικές σχέσεις - Ασυγχώρητες οι δηλώσεις Biden κατά Putin περί «εγκληματία πολέμου»
Τη ρητορική περί εγκλημάτων πολέμου από τη Ρωσία στην ΟυΚρανία υιοθέτησε σήμερα 21/3 και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Z. Borrell
Σχετικά Άρθρα

Ευθείες βολές κατά των ΗΠΑ με τον πλέον πιο επίσημο τρόπο απηύθυνε σήμερα 21 Μαρτίου 2022 η Ρωσία, όσον αφορά στις διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη στη Μόσχα και του επισήμανε ότι οι σχέσεις των δυο χωρών είναι στα πρόθυρα της διακοπής.
Η αιτία για την επιδείνωση των σχέσεων των δυο χωρών, σύμφωνα με την ρωσική πλευρά είναι τα όσα έχει πει το τελευταίο διάστημα ο Αμερικανός πρόεδρος, Joe Biden, ειδικά ενάντια στον Ρώσο ομόλογό του, Putin, τον οποίο, μεταξύ άλλων, αποκάλεσε «εγκληματία πολέμου».
Το Κρεμλίνο έκανε λόγο για «απαράδεκτη» και «ασυγχώρητη» ρητορική από την πλευρά της Ουάσινγκτον.

Θα υλοποιήσει τις απειλές η Μόσχα;

Ρωσική πηγή ασφαλείας, ωστόσο, έσπευσε να υποβαθμίσει την κίνηση αυτή, λέγοντας ότι η Μόσχα δεν σκοπεύει να υλοποιήσει την απειλή της.
Την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου στον Λευκό Οίκο, ο Biden δεν απέφυγε να χαρακτηρίσει τον Ρώσο πρόεδρο «εγκληματία πολέμου», υιοθετώντας σκληρή ρητορική έναντι της Μόσχας.
Είχε προηγηθεί η έκδοση απόφασης από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με την οποία διέταζε τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Τη ρητορική περί εγκλημάτων πολέμου από τη Ρωσία στην ΟυΚρανία υιοθέτησε σήμερα 21/3 και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Z. Borrell.

ΝΑΤΟ: Αδιέξοδο στο Ουκρανικό

Την ίδια ώρα, ανώτερος αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι τα σημάδια δείχνουν αδιέξοδο στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.
Εξήγησε πως οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις παραμένουν ακινητοποιημένες και τα μαχητικά αεροσκάφη δεν μπορούν να επιτύχουν αεροπορική υπεροχή έναντι της Ουκρανίας.
«Αν δεν βρισκόμαστε ήδη σε αδιέξοδο, πλησιάζουμε γρήγορα σε αυτό. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό αν σκεφτεί κανείς την διαφορά των δυνάμεων όταν ξεκίνησε αυτός ο αγώνας. Δε φτάνεις σε αυτό το σημείο αν δεν έκανες μια σειρά από λάθη», είπε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ.
Σημείωσε, όμως, ότι ένα αδιέξοδο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, δεδομένου του τρόπου με τον οποίο η Ρωσία έχει καταφύγει να χρησιμοποιεί λιγότερο ακριβή και πιο βάναυσα όπλα εναντίον αμάχων στόχων από τότε που σταμάτησε η πρόοδος της εκστρατείας της.

Δε θα τα παρατήσει κανένας από τους δύο, λέει το ΝΑΤΟ

«Θα τα παρατήσουν οι Ουκρανοί; Όχι. Και ήταν πολύ ξεκάθαροι στο ότι δεν θα τα παρατήσουν. Τι συμβαίνει λοιπόν όταν έχεις αυτές τις δύο δυνάμεις να κινούνται η μία εναντίον της άλλης με αυτόν τον τρόπο;», διερωτήθηκε ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.
Και συνέχισε λέγοντας πως ούτε η Ρωσία κάνει πίσω, παρά τις απώλειές της. Τις τελευταίες ημέρες οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να συγκεντρώνουν ενισχύσεις και να προσπαθούν να βελτιώσουν την υλικοτεχνική υποστήριξη τόσο στο Κίεβο όσο και στις νότιες επιχειρησιακές κατευθύνσεις, σύμφωνα με τον ίδιο. Η κυβέρνηση της Λευκορωσίας, εν τω μεταξύ, «προετοιμάζει το έδαφος για να δικαιολογήσει μια επίθεση κατά της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο αξιωματούχος. Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει δημόσια ότι η Λευκορωσία μπορεί να συμμετάσχει στον πόλεμο.
Συμπερασματικά, παραμένει η εκτίμηση του ΝΑΤΟ ότι ο κύριος στόχος της Ρωσίας εξακολουθεί να είναι να καταλάβει την ουκρανική πρωτεύουσα και να εξαναγκάσει την αλλαγή της κυβέρνησης εκεί, καθώς και να αναγκάσει την Ουκρανία να υιοθετήσει ουδέτερη θέση έναντι του ΝΑΤΟ και να αποστρατικοποιηθεί. «Δεν νομίζω ότι ο Πούτιν έχει κάνει πίσω κανέναν από τους στόχους του», καταλήγει ο αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης