Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανική κυβέρνηση: Ο Putin έστειλε μισθοφόρους της Wagner για να δολοφονήσουν άμεσα τον Zelensky

Ουκρανική κυβέρνηση: Ο Putin έστειλε μισθοφόρους της Wagner για να δολοφονήσουν άμεσα τον Zelensky
Το Κίεβο υποστηρίζει πως στόχος των μισθοφόρων είναι η εξουδετέρωση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα

Περισσότεροι άνδρες που συνδέονται με τη ρωσική ιδιωτική μισθοφορική εταιρεία Wagner έφτασαν στην Ουκρανία την Κυριακή (20/3/2022) με στόχο να δολοφονήσουν τα μέλη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, όπως ισχυρίστηκε η ουκρανική Διεύθυνση Πληροφοριών.
Υποστηρίζει ότι οι κύριοι στόχοι των μισθοφόρων είναι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, ο αρχηγός του προεδρικού επιτελείου Andrii Yermak και ο πρωθυπουργός Denys Shmyhal.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin «διέταξε προσωπικά άλλη μία επίθεση μέσω τρίτων», ανέφερε η Διεύθυνση Πληροφοριών.
«Όλες οι προηγούμενες προσπάθειες κατέληξαν στην αποτυχία και την εξάλειψη τρομοκρατών.

Times: Τρεις απόπειρες τον Μάρτιο

Την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου έγιναν τρεις απόπειρες δολοφονίας του Zelensky, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, το οποίο επικαλείται η Jerusalem Post.
Ο γραμματέας του ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Oleksiy Danilov δήλωσε την 1η Μαρτίου ότι έγινε μια απόπειρα δολοφονίας από τις ειδικές δυνάμεις των Τσετσένων αλλά απέτυχε καθώς η μονάδα «εξουδετερώθηκε».
Η ειδική μονάδα ανήκε στους Kadyrovites, μια τσετσενική παραστρατιωτική οργάνωση που βοηθά τις ρωσικές δυνάμεις στην εισβολή τους στην Ουκρανία.
Η άλλη ομάδα είναι από την ομάδα μισθοφόρων Wagner, η οποία συνδέεται με τη ρωσική κυβέρνηση.

Λίστα με στόχους επιθέσεων

Η Διεύθυνση Πληροφοριών υποστηρίζει ότι η Ρωσία προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει και να αποθαρρύνει την Ουκρανία διενεργώντας δολοφονίες ηγετών, μεταξύ άλλων μέτρων.
Πριν από τον πόλεμο, το περιοδικό Foreign Policy ανέφερε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν λάβει πληροφορίες ότι υπήρχε λίστα με Ουκρανούς πολιτικούς, ακτιβιστές και Ρώσους και Λευκορώσους αντιφρονούντες που η Ρωσία θα στόχευε εάν εισέβαλαν στην Ουκρανία.
Το Κρεμλίνο διέψευσε δημοσιεύματα των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης πως η Ρωσία έχει συντάξει κατάλογο Ουκρανών που θα συλλάβουν ή θα σκοτώσουν σε περίπτωση εισβολής, ανέφερε το Reuters στις 21 Φεβρουαρίου.
«Προηγούμενες ρωσικές επιχειρήσεις περιλάμβαναν στοχευμένες δολοφονίες, απαγωγές, κρατήσεις και χρήση βασανιστηρίων και πιθανότατα θα στόχευαν όσους αντιτίθενται στις ρωσικές ενέργειες», φέρεται να είπε στο Foreign Policy ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης