Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Putin διέταξε τους μισθοφόρους της «Wagner» να εξοντώσουν τον Zelensky

Ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Putin διέταξε τους μισθοφόρους της «Wagner» να εξοντώσουν τον Zelensky
Την εβδομάδα της 4ης Μαρτίου, τρεις φορές προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Zelensky Τσετσένοι αντάρτες και Ρώσοι μισθοφόροι, ωστόσο, ο εχθρός εξουδετερώθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις, σύμφωνα με την έκθεση των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών
Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες ισχυρίζονται ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι αυτός που έδωσε προσωπική εντολή στους μισθοφόρους της ιδιωτικής οργάνωσης «Wagner» να εξοντώσουν τον ηγέτη της Ουκρανίας, V. Zelensky.
Οι άνδρες της ομάδας «Βάγκνερ», που έχουν ήδη αναπτυχθεί στην Ουκρανία, δεν έχουν στόχο μόνο τον πρόεδρο Zelensky, αλλά και τον πρωθυπουργό της χώρας, όπως και τον επιτελάρχη του Ουκρανού προέδρου.
Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο αρνείται ότι έχει διασυνδέσεις με την ομάδα «Wagner», μία ομάδα 600 μισθοφόρων που έχει αναπτυχθεί σε όλο τον κόσμο, για να εκτελεί τις «βρώμικες εντολές» της Μόσχας.
Πρόκειται για τον ιδιωτικό στρατό του Ρώσου προέδρου, που αποτελείται από επίλεκτους Ρώσους μισθοφόρους που έχουν εμπλακεί σε πολεμικές συγκρούσεις..
Στην Ουκρανία, μέχρι σήμερα, έχουν γίνει πάνω από 12 αποτυχημένες απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Zelensky από την έναρξη του πολέμου.
Οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας, που έχουν διασυνδέσεις με το υπουργείο Άμυνας, δήλωσαν ότι ο Ρώσος πρόεδρος «διέταξε προσωπικά άλλη μια επίθεση από την ομάδα Βάγκνερ», με στόχο την εξόντωση του Zelensky.
«Όλες οι προηγούμενες προσπάθειες δολοφονίας του κατέληξαν σε αποτυχία, με τους εχθρούς να εξολοθρεύονται από τις ουκρανικές δυνάμεις» αναφέρει η επίμαχη έκθεση των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών.
Πάντως, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», εκτός από τον Zelensky, οι Ρώσοι μισθοφόροι έχουν βάλει στο στόχαστρο τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Ντένις Σμιχάλ και τον επιτελάρχη Άντριι Γιέρμακ.
«Οι Ρώσοι μισθοφόροι έχουν στα χέρια τους μία λίστα με 24 ονόματα» που καλούνται να εξοντώσουν: Τον πρόεδρο της Ουκρανίας, τον πρωθυπουργό, τον επιτελάρχη, το υπουργικό συμβούλιο , τον δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, όπως και τον αδερφό του.
Την εβδομάδα της 4ης Μαρτίου, τρεις φορές προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Zelensky Τσετσένοι αντάρτες και Ρώσοι μισθοφόροι, ωστόσο, ο εχθρός εξουδετερώθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις, σύμφωνα με την έκθεση των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης