Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρέλαιο: Πτώση κατά 1,5% για το αργό, στα 95,04 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Πτώση κατά 1,5% για το αργό, στα 95,04 δολάρια το βαρέλι

Κάτω από τα 100 δολάρια παρέμεινε η τιμή του πετρελαίου καθώς οι προμήθειες των ΗΠΑ αυξάνονται

Σχετικά Άρθρα

Νέα πτώση 1,5% κατάγραψε σήμερα η τιμή του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, που διαμορφώθηκε στα 95,04 δολάρια το βαρέλι.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου υποχώρησαν καθώς ήρθαν στο φως στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης που δείχνουν την πρώτη άνοδο των εγχώριων προμηθειών αργού σε τρεις εβδομάδες, ενώ οι traders εξέφρασαν ανησυχία για το αν οι υψηλές τιμές των καυσίμων θα οδηγήσουν σε χαμηλότερη ζήτηση.
Παράλληλα, η αγορά συνέχισε να παρακολουθεί τις εξελίξεις στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας και στάθμισε τη δέσμευση του Πεκίνου να στηρίξει την οικονομία της Κίνας.
Και το Brent σημείωσε πτώση 1,9% κλείνοντας στα 98,02 δολάρια ανά βαρέλι.
«Αν η τεράστια άνοδος του Brent στα 140 δολάρια πριν από μια εβδομάδα ήταν υπερβολική, το ίδιο ισχύει και για την πτώση τώρα.
Σε τελική ανάλυση, οποιαδήποτε ειρηνική επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία είναι ακόμη πολύ μακριά», δήλωσε ο Carsten Fritsch, αναλυτής εμπορευμάτων στην Commerzbank.
«Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι επίσης πιθανό να παραμείνουν σε ισχύ για αρκετό καιρό μετά τον πόλεμο, αποτρέποντας πολλούς καταναλωτές από το να αγοράσουν ρωσικό πετρέλαιο» πρόσθεσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης