Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): Κίνδυνος επιβράδυνσης λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία - Επίμονα υψηλός ο πληθωρισμός

Powell (Fed): Κίνδυνος επιβράδυνσης λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία - Επίμονα υψηλός ο πληθωρισμός
Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία επέτεινει την αβεβαιότητα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Fed, Jay Powell
Ο πέραν του στόχου πληθωρισμός και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία επιτείνουν την αβεβαιότητα τόσο για την αμερικανική όσο και για την παγκόσμια οικονομία, με την προοπτική της επιβράδυνσης να πλησιάζει επικίνδυνα, σύμφωνα με όσα ανέφερε μετά το τέλος του διήμερου meeting της Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς o πρόεδρος της Fed, Jay Powell...  

Ο Powell τόνισε ότι η FOMC αποφάσισε να αυξήσει κατά 25 μονάδες βάσεις τα επιτόκια και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες 6 αυξήσεις στις εναπομείνασες συνεδριάσεις της Επιτροπής φέτος.
Σε ό,τι αφορά τη συρρίκνωση του ισολογισμού της Fed, που φτάνει τα 9 τρισεκατομμύρια δολάρια, ο κεντρικός τραπεζίτης είπε: «Αναμένουμε να ανακοινώσουμε την έναρξη της μείωσης του ισολογισμού σε μια προσεχή συνεδρίαση».
Ερωτηθείς για τους παράγοντες που θα μπορούσαν να ωθήσουν τη Fed να προσαρμόσει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της, ο Powell τόνισε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να επιταχύνει τα σχέδιά της εάν χρειαστεί πιο επιθετική νομισματική σύσφιξη.
Για την αγορά εργασίας αναφέρθηκε: «Κανείς δεν ξέρει πού θα βρισκόμαστε σε ένα χρόνο από τώρα.
Η αγορά εργασίας είναι αρκετά σφικτή».
«Ο τρόπος που σκεφτόμαστε είναι πως κάθε συνεδρίαση είναι μια ζωντανή συνεδρίαση», δήλωσε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Θα εξετάζουμε τις εξελισσόμενες συνθήκες και εάν καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι θα ήταν σκόπιμο να προχωρήσουμε ταχύτερα, τότε θα το κάνουμε».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης