Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ark Invest: Οι τεχνολογικές μετοχές είναι προς πώληση, έρχεται sell off αλλά και ευκαιρίες στον Nasdaq

Ark Invest: Οι τεχνολογικές μετοχές είναι προς πώληση, έρχεται sell off αλλά και ευκαιρίες στον Nasdaq
Η CEO Cathie Wood μίλησε την Τρίτη στο Big Ideas Summit 2022 της Ark, μετά από μια μεγάλη απόσυρση κεφαλαίων από το εμβληματικό της fund Ark Innovation

Κύμα πωλήσεων -ακόμα και σε κερδοφόρες επιχειρήσεις- «βλέπει» η ιδρύτρια της Ark Invest, Cathie Wood σε ό,τι αφορά τον τεχνολογικό κλάδο, δηλώνοντας πως «η τεχνολογία» είναι προς πώληση.
Ωστόσο, προέτρεψε τους επενδυτές να κοιτάξουν πέρα από την πρόσφατη αστάθεια.
Η Wood μίλησε την Τρίτη στο Big Ideas Summit 2022 της Ark, μετά από μια μεγάλη απόσυρση κεφαλαίων από το εμβληματικό της fund Ark Innovation.
Τα υπό διαχείριση κεφάλαια, ύψους 12 δισ. δολ., του fund, το οποίο αποτελεί έναν συνδυασμό ETF με δυνατότητα για stock picking, έχουν σημειώσει μείωση ύψους 27% το 2022, ενώ καταγράφουν πτώση -50% από τον περασμένο Φεβρουάριο.
Υπενθυμίζεται ότι οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν με πτώση την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, αρχής γενομένης από τον Μάρτιο.
Δείκτες βραχυπρόθεσμης μεταβλητότητας στις αμερικανικές μετοχές, όπως ο δείκτης Φόβου/Vix, ήταν πολύ πάνω από τους ιστορικούς μέσους όρους.
«Πολλοί άνθρωποι συνδέουν την αστάθεια με τον κίνδυνο», είπε η Wood. «Χρησιμοποιούμε την αστάθεια προς όφελός μας. Επικεντρωνόμαστε στα ονόματα που πιστεύουμε και αυτό τείνει να λειτουργεί πολύ καλά καθώς ξεπερνάμε αυτές τις διορθώσεις» πρόσθεσε.
Η ARKK «στοιχηματίζει» σε εταιρείες υψηλής ανάπτυξης που είναι εισηγμένες στη Wall Street, ιδίως σε τομείς που σχετίζονται με την τεχνολογία DNA, την αυτοματοποίηση, τη ρομποτική, την αποθήκευση ενέργειας, την τεχνητή νοημοσύνη και το fintech.
Κάποιες από τις μεγαλύτερες συμμετοχές της σημείωσαν απότομη πτώση φέτος, με την Tesla να υποχωρεί 23,5%, τη Zoom Video Communications κατά 20,7% και την Coinbase Global 26,1%.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Wood προέτρεψε τους επενδυτές να κοιτάξουν πέρα από την πρόσφατη αναταραχή της αγοράς για να επωφεληθούν από τις φθηνότερες αποτιμήσεις, παραπέμποντας στον πενταετή χρονικό ορίζοντα της Ark Invest.
«Η καινοτομία είναι προς πώληση και θα είναι πολύ σημαντικό για τους επενδυτές να κινηθούν προς τη σωστή πλευρά, δεδομένου του μεγέθους της αναστάτωσης που αναμένουμε», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899