17:33 Τελευταίο Σχόλιο
ΑΓΟΡΑ: Τουλάχιστον εντυπωσιακή η πορεία της αγοράς μας σήμερα. Με τις αγορές της Ευρώπης στο -1% και κάτι και τη Wall Street κλειστή, εμείς από το -1,37% γυρίσαμε σε θετικό έδαφος. Οι τράπεζες έβαλαν και πάλι τη σφραγίδα τους και το αγοραστικό ενδιαφέρον για αυτές ήταν σημαντικό. Νέα υψηλά για τον κλάδο, την ΕΤΕ την ΠΕΙΡ και την ΕΥΡΩΒ. Η πλειονότητα βέβαια των μετοχών υποχώρησε, αλλά στο τέλος η αναλογία ήταν αρκετά βελτιωμένη έναντι του ανοίγματος.
ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έτσι όπως φαίνεται το discount φέτος θα το κλείσουν. Το λένε αρκετοί αναλυτές και το περιμένουν. Σήμερα πάλι έδειξαν τρομερή συμπεριφορά. Νέα υψηλά από όλες τις συστημικές πλην της Alpha Bank. Μαζί με την Κύπρου ήταν οι μόνες με απώλειες, αν και πριν τις τελικές δημοπρασίες είχαν άνοδο.
ΟΠΑΠ: Πήγε μέχρι τα 17,66 ευρώ σήμερα και αντέδρασε αλλά στο τέλος βγήκαν και πάλι πωλήσεις και έτσι έκλεισε στα 17,69 ευρώ και στο -1,01%. Κάπως υπερβολική μας φαίνεται η πτώση των τελευταίων ημερών.
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Συνέχισε και σήμερα ανοδικά. Συμπλήρωσε 4 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και πλέον είναι στα 30,26 ευρώ.
ΑΒΑΞ: Πιθανότατα το discount που έχει η αποτίμηση έναντι της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να της έδωσε και σήμερα μέρος της μεγάλης κίνησης, αλλά ίσως και να υπάρχει και κάποια θετική εξέλιξη από το έργο του μετρό που έχει αναλάβει. Στα 3,50 ευρώ που είναι και υψηλά 16 ετών και με άνοδο 8,36%. Ο όγκος ξεπέρασε τα 1,1 εκατ. τεμάχια και η αποτίμηση τα 515 εκατ. ευρώ.
CREDIABANK: Το πρωί πήγε για τρίτη μέρα χαμηλότερα και έγραψε τιμή μέχρι και στα 1,44 ευρώ. Μετά έβγαλε καλή αντίδραση και έκλεισε με άνοδο 1,07% και στα 1,51 ευρώ. Όσοι τόλμησαν το πρωί και αγόρασαν έχουν καλή απόδοση.
ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Εκ των κορυφαίων σήμερα. Από τις πρώτες που αντέδρασαν ακόμα και πριν γυρίσουν οι τράπεζες. Στα 4,24 ευρώ και στο +1,56%.
JUMBO: Τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε η μετοχή. Στα 25,82 ευρώ και στο -1,53%. Για να δούμε αν θα υπάρξουν ανακοινώσεις για αγορές ιδίων μετοχών.
COCA COLA: Εγκρίθηκε η εξαγορά της Coca Cola Africa από τη Γενική Συνέλευση. Με μικρή άνοδο η μετοχή.
BALLY'S INTRALOT: Έγραψε χαμηλό στα 1,0140 ευρώ και λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης γύρισε θετική. Προσπαθούν οι αγοραστές να επαναφέρουν τον τίτλο στην τιμή που έγινε η αύξηση κεφαλαίου, ήτοι στα 1,10 ευρώ. Αν το καταφέρουν θα βελτιωθεί και διαγραμματικά η μετοχή. Δεν είναι εύκολο αλλά το προσπαθούν οι αγοραστές. Στα 1,0660 ευρώ και στο +1,14% με όγκο 3,7 εκατ. τεμάχια.
ΕΚΤΕΡ: Κινήθηκε όμορφα και αυτή. Στα 3,82 ευρώ και στο +1,60%.
ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Και αυτή με άνοδο. Στα 2,38 ευρώ και στο +4,85%.
ΕΥΡΩΠΗ: Με μεγάλο όγκο και σήμερα η μετοχή. Πήγε ενδοσυνεδριακά μέχρι τα 2,11 ευρώ, αλλά μαζεύτηκε κάπως η προσφορά και γύρισε ακόμα και θετική. Δεν το κράτησε όμως μέχρι το τέλος και έκλεισε με απώλειες 1,38%. Έγινε και πακέτο 50 χιλ. τεμαχίων. Ο συνολικό όγκος στα 212 χιλ. τεμάχια.
FAIS GROUP: Δύο πακέτα συνολικού όγκου 250 χιλ. τεμάχια. Η μετοχή συνέχισε ανοδικά. Απέχει πλέον λιγότερο από 1 ευρώ από την τιμή εισαγωγής.
16:04 UPDATE
Ράλι 9% για την Avax – Το discount με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και οι προσδοκίες από το μετρό
Ισχυρή άνοδο 9% καταγράφει η μετοχή της Avax στη σημερινή συνεδρίαση και βρίσκεται σε νέα υψηλά 16 ετών.
Η μετοχή είναι στα 3,52 ευρώ με άνοδο 8,98% και όγκο 745 χιλ. τεμάχια. Λόγω της ισχυρής ανόδου μάλιστα και των μεγάλων εντολών, ενεργοποιήθηκε και ο μηχανισμός ελέγχου μεταβλητότητας. Η αποτίμηση ξεπέρασε τα 500 εκατ. ευρώ.
Ο ένας λόγος της ανόδου, είναι η πιο ελκυστική αποτίμηση και οι πιο χαμηλοί δείκτες αποτίμησης που έχει έναντι της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως προχωρούν και οι εργασίες στη γραμμή 4 του μετρό και σύντομα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.
14:28 UPDATE
Γύρισε θετικό το Χ.Α.
Θετικό έχει γυρίσει τα τελευταία λεπτά το Χ.Α., επιδεικνύοντας τρομερή αντοχή και με τη βοήθεια των τραπεζών, σταδιακά μειώνεται και ο αριθμός των πτωτικών μετοχών.
Από τις αρχικές απώλειες του Γ.Δ εως και -1,37% τώρα ενισχύεται οριακά κατά 0,04%, με την Εθνική να γράφει νέο υψηλό, όπως και τη Eurobank.
Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται 0,80% και επίσης είναι σε νέα πολυετή υψηλά.
Λόγω τραπεζών σταδιακά βελτιώνεται και το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών, αλλά ακόμα οι πτωτικές είναι υπερδιπλάσιες των ανοδικών. Σημειώνεται πως η Wall Street σήμερα είναι κλειστή λόγω αργίας.
14:02 UPDATE
Αντίδραση από Crediabank
Μετά από δύο μέρες σημαντικής υποχώρησης και μετά και τις πρωινές απώλειες, η μετοχή της Crediabank ακολουθεί την ανάκαμψη του τραπεζικού κλάδου και γύρισε σε θετικό έδαφος.
Το πρωί βρέθηκε με απώλειες έως και 3,61%, ενώ τώρα ενισχύεται 1,20% και είναι στα 1,5120 ευρώ με όγκο πάνω των 1,19 εκατ. τεμαχίων. Την περασμένη Πέμπτη η μετοχή είχε απώλειες 6,07% και την Παρασκευή 5,32%, λόγω των ανακοινώσεων για πρόθεση ενίσχυσης στις κεφαλαιαγορές ακόμα και με έκδοση μετοχών.
Η στήλη όπως έγραψε ξανά ακούει πως πρόκειται αρχικά για συμφωνίες εξαγοράς με έκδοση μετοχών.
13:22 UPDATE
Ανοδικός ο τραπεζικός δείκτης
Με τη βοήθεια του τραπεζικού δείκτη ο οποίος έχει άνοδο 0,17% ο Γενικός Δείκτης έχει περιορίσει τις απώλειες στο 0,25%.
Ωστόσο, περίπου 100 μετοχές είναι πτωτικές και μόλις 21 ανοδικές.
Η Eurobank γράφει τιμές πάνω από τα 4 ευρώ, η Πειραιώς είναι επίσης θετική και οριακά θετική η Εθνική Τράπεζα.
Από το υπόλοιπο ταμπλό ξεχωρίζει η CNL Capital, η Άβαξ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Lavipharm και η Ευρώπη.
Υποχωρούν Προοδευτική, Galaxy Mezz, Πλαστικά Θράκης (λόγω και προμερίσματος), Space Hellas και Sunrise Mezz.
12:31 UPDATE
Οι μετοχές που αντέχουν
Σημάδια αντοχής δείχνει τα τελευταία λεπτά το Ελληνικό Χρηματιστήριο και ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές υποχωρούν άνω του 1% ο Γενικός Δείκτης έχει περιορίσει την υποχώρηση στο 0,59%.
Νωρίτερα βρέθηκε να έχει απώλειες έως και 1,37%. Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ κινείται με άνοδο άνω του 1% και είναι η μόνη μετοχή με τέτοια άνοδο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Ξεκίνησε με απώλειες 3,11% αλλά τώρα φλερτάρει με νέα πολυετή υψηλά.
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει επίσης καλή εικόνα από νωρίς και άνοδο 0,67%. Η Eurobank Equities την έχει στις κορυφαίες της επιλογές για φέτος.
Η Coca Cola επίσης δείχνει ανθεκτικότητα και τέλος οι τράπεζες έχουν περιορίσει τις απώλειες. Η Eurobank μάλιστα έχει και μικρή άνοδο 0,18%, ενώ η Πειραιώς υποχωρεί οριακά. Η Optima Bank και η Κύπρου έχουν απώλειες άνω του 1%.
10:40 Πρώτο Σχόλιο
ΑΓΟΡΑ: Τα όσα είπε ο Donald Trump ταρακουνάνε και πάλι τις αγορές. Ίσως φέρνουν και αυτή τη διόρθωση που κάποιοι αναλυτές ήθελαν και σημείωναν. Πάλι βάζει θέμα δασμών, ενώ βέβαια έχει υπάρξει συμφωνία. Μιλάμε για κορυφαίες καταστάσεις. Θέλει τη Γροιλανδία, μπορεί και να επιτεθεί στο Ιράν και ποιος ξέρει τι άλλο σκέφτεται. Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με απώλειες άνω του 1%. Από κοντά και η δική μας αγορά, η οποία άνοιξε με δυνατή πίεση και υψηλό τζίρο. Παραμένει πάνω από τις 2.200 μονάδες. Είναι στις 2.217 με απώλειες 1,25% και τζίρο πάνω από 12 εκατ. ευρώ στα πρώτα πέντε λεπτά της συνεδρίασης. Όλες οι μετοχές του FTSE 25 με απώλειες. Με άνοδο 6 μετοχές στο ξεκίνημα από όλο το ταμπλό.
ΜΕΤΑΛΛΑ: Στα ύψη οι τιμές των πολύτιμων μετάλλων λόγω των απειλών του Trump. Ο χρυσός στα 4.675 δολάρια, ενώ σε ιστορικά υψηλά και το ασήμι με άνοδο άνω του 3,5%.
EUROBANK EQUITIES: 16% περιθώριο ανόδου εντοπίζει για το Χ.Α. το 2026 και τονίζει το discount των ελληνικών έναντι των ευρωπαϊκών που είναι πάνω από 20%. Η Τράπεζα Πειραιώς (τιμή στόχος 9,62 ευρώ), η Metlen (62 ευρώ), η Motor Oil (39,10 ευρώ) και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (34,80 ευρώ) είναι οι κορυφαίες επιλογές της χρηματιστηριακής με σύσταση αγορά. Το μεγαλύτερο περιθώριο ανόδου έχει η Metlen. Σημειώστε πως οι τρεις κορυφαίες επιλογές έχουν μονοψήφιο P/E με βάση τα εκτιμώμενα κέρδη του 2027 και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 18,5 φορές. Από μικρές εταιρείες προτιμά την Performance Technologies.
ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Optima Bank υποχωρεί 3,59%, η Πειραιώς 2,5% και ακολουθούν και οι άλλες τράπεζες. Συνεχίζει πτωτικά και η Crediabank η οποία πιέστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω της γνωστής ανακοίνωσης της εταιρείας. Είναι στα 1,4580 ευρώ και στο -2,41%.
HELLENIQ ENERGY: Χωρίς το δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα των 0,20 ευρώ σήμερα η μετοχή. Χάνει όλο το ποσό και 8,5 λεπτά ακόμα.
COCA COLA: Σήμερα η γενική συνέλευση για την έγκριση της εξαγοράς της Coca Cola Africa. Θυμίζουμε πως η εξαγορά εκτός από μετρητά περιλαμβάνει και μετοχές. Οριακές απώλειες έχει η μετοχή στο άνοιγμα.
LAMDA: Δοκιμάζει την αντοχή των 7 ευρώ η μετοχή.
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Χωρίς το δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα των 0,07 ευρώ περίπου ανά μετοχή. Στα 4,31 ευρώ και στο -2,93%. Ήταν στο κρίσιμο σημείο να σπάσει την αντίσταση, αλλά λόγω αποκοπής και γενικότερου κλίματος, μάλλον θα πρέπει να ξαναπροσπαθήσει.
ΕΚΤΕΡ: Πολύ σημαντικό το έργο που ανέλαβε η εταιρεία και καλής αξίας. Έτσι διατηρεί το ανεκτέλεστο σε υψηλά επίπεδα και ευνοείται φυσικά από την περίοδο η οποία είναι καλή για τα περιθώρια κέρδους. Αμετάβλητη ξεκίνησε σήμερα.
ΚΑΡΕΛΙΑ: Με μικρή άνοδο και χαμηλό όγκο στο ξεκίνημα και υπάρχει η εντολή αγοράς και σήμερα στα 360 ευρώ. Ζητάνε 2.400 τεμάχια.
ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΓΟΡΑΣ

Γιώργος Κατικάς
georgekatikas@gmail.com
www.bankingnews.gr
Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.
ΑΓΟΡΑ: Τουλάχιστον εντυπωσιακή η πορεία της αγοράς μας σήμερα. Με τις αγορές της Ευρώπης στο -1% και κάτι και τη Wall Street κλειστή, εμείς από το -1,37% γυρίσαμε σε θετικό έδαφος. Οι τράπεζες έβαλαν και πάλι τη σφραγίδα τους και το αγοραστικό ενδιαφέρον για αυτές ήταν σημαντικό. Νέα υψηλά για τον κλάδο, την ΕΤΕ την ΠΕΙΡ και την ΕΥΡΩΒ. Η πλειονότητα βέβαια των μετοχών υποχώρησε, αλλά στο τέλος η αναλογία ήταν αρκετά βελτιωμένη έναντι του ανοίγματος.
ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έτσι όπως φαίνεται το discount φέτος θα το κλείσουν. Το λένε αρκετοί αναλυτές και το περιμένουν. Σήμερα πάλι έδειξαν τρομερή συμπεριφορά. Νέα υψηλά από όλες τις συστημικές πλην της Alpha Bank. Μαζί με την Κύπρου ήταν οι μόνες με απώλειες, αν και πριν τις τελικές δημοπρασίες είχαν άνοδο.
ΟΠΑΠ: Πήγε μέχρι τα 17,66 ευρώ σήμερα και αντέδρασε αλλά στο τέλος βγήκαν και πάλι πωλήσεις και έτσι έκλεισε στα 17,69 ευρώ και στο -1,01%. Κάπως υπερβολική μας φαίνεται η πτώση των τελευταίων ημερών.
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Συνέχισε και σήμερα ανοδικά. Συμπλήρωσε 4 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και πλέον είναι στα 30,26 ευρώ.
ΑΒΑΞ: Πιθανότατα το discount που έχει η αποτίμηση έναντι της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να της έδωσε και σήμερα μέρος της μεγάλης κίνησης, αλλά ίσως και να υπάρχει και κάποια θετική εξέλιξη από το έργο του μετρό που έχει αναλάβει. Στα 3,50 ευρώ που είναι και υψηλά 16 ετών και με άνοδο 8,36%. Ο όγκος ξεπέρασε τα 1,1 εκατ. τεμάχια και η αποτίμηση τα 515 εκατ. ευρώ.
CREDIABANK: Το πρωί πήγε για τρίτη μέρα χαμηλότερα και έγραψε τιμή μέχρι και στα 1,44 ευρώ. Μετά έβγαλε καλή αντίδραση και έκλεισε με άνοδο 1,07% και στα 1,51 ευρώ. Όσοι τόλμησαν το πρωί και αγόρασαν έχουν καλή απόδοση.
ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Εκ των κορυφαίων σήμερα. Από τις πρώτες που αντέδρασαν ακόμα και πριν γυρίσουν οι τράπεζες. Στα 4,24 ευρώ και στο +1,56%.
JUMBO: Τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε η μετοχή. Στα 25,82 ευρώ και στο -1,53%. Για να δούμε αν θα υπάρξουν ανακοινώσεις για αγορές ιδίων μετοχών.
COCA COLA: Εγκρίθηκε η εξαγορά της Coca Cola Africa από τη Γενική Συνέλευση. Με μικρή άνοδο η μετοχή.
BALLY'S INTRALOT: Έγραψε χαμηλό στα 1,0140 ευρώ και λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης γύρισε θετική. Προσπαθούν οι αγοραστές να επαναφέρουν τον τίτλο στην τιμή που έγινε η αύξηση κεφαλαίου, ήτοι στα 1,10 ευρώ. Αν το καταφέρουν θα βελτιωθεί και διαγραμματικά η μετοχή. Δεν είναι εύκολο αλλά το προσπαθούν οι αγοραστές. Στα 1,0660 ευρώ και στο +1,14% με όγκο 3,7 εκατ. τεμάχια.
ΕΚΤΕΡ: Κινήθηκε όμορφα και αυτή. Στα 3,82 ευρώ και στο +1,60%.
ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Και αυτή με άνοδο. Στα 2,38 ευρώ και στο +4,85%.
ΕΥΡΩΠΗ: Με μεγάλο όγκο και σήμερα η μετοχή. Πήγε ενδοσυνεδριακά μέχρι τα 2,11 ευρώ, αλλά μαζεύτηκε κάπως η προσφορά και γύρισε ακόμα και θετική. Δεν το κράτησε όμως μέχρι το τέλος και έκλεισε με απώλειες 1,38%. Έγινε και πακέτο 50 χιλ. τεμαχίων. Ο συνολικό όγκος στα 212 χιλ. τεμάχια.
FAIS GROUP: Δύο πακέτα συνολικού όγκου 250 χιλ. τεμάχια. Η μετοχή συνέχισε ανοδικά. Απέχει πλέον λιγότερο από 1 ευρώ από την τιμή εισαγωγής.
16:04 UPDATE
Ράλι 9% για την Avax – Το discount με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και οι προσδοκίες από το μετρό
Ισχυρή άνοδο 9% καταγράφει η μετοχή της Avax στη σημερινή συνεδρίαση και βρίσκεται σε νέα υψηλά 16 ετών.
Η μετοχή είναι στα 3,52 ευρώ με άνοδο 8,98% και όγκο 745 χιλ. τεμάχια. Λόγω της ισχυρής ανόδου μάλιστα και των μεγάλων εντολών, ενεργοποιήθηκε και ο μηχανισμός ελέγχου μεταβλητότητας. Η αποτίμηση ξεπέρασε τα 500 εκατ. ευρώ.
Ο ένας λόγος της ανόδου, είναι η πιο ελκυστική αποτίμηση και οι πιο χαμηλοί δείκτες αποτίμησης που έχει έναντι της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως προχωρούν και οι εργασίες στη γραμμή 4 του μετρό και σύντομα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.
14:28 UPDATE
Γύρισε θετικό το Χ.Α.
Θετικό έχει γυρίσει τα τελευταία λεπτά το Χ.Α., επιδεικνύοντας τρομερή αντοχή και με τη βοήθεια των τραπεζών, σταδιακά μειώνεται και ο αριθμός των πτωτικών μετοχών.
Από τις αρχικές απώλειες του Γ.Δ εως και -1,37% τώρα ενισχύεται οριακά κατά 0,04%, με την Εθνική να γράφει νέο υψηλό, όπως και τη Eurobank.
Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται 0,80% και επίσης είναι σε νέα πολυετή υψηλά.
Λόγω τραπεζών σταδιακά βελτιώνεται και το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών, αλλά ακόμα οι πτωτικές είναι υπερδιπλάσιες των ανοδικών. Σημειώνεται πως η Wall Street σήμερα είναι κλειστή λόγω αργίας.
14:02 UPDATE
Αντίδραση από Crediabank
Μετά από δύο μέρες σημαντικής υποχώρησης και μετά και τις πρωινές απώλειες, η μετοχή της Crediabank ακολουθεί την ανάκαμψη του τραπεζικού κλάδου και γύρισε σε θετικό έδαφος.
Το πρωί βρέθηκε με απώλειες έως και 3,61%, ενώ τώρα ενισχύεται 1,20% και είναι στα 1,5120 ευρώ με όγκο πάνω των 1,19 εκατ. τεμαχίων. Την περασμένη Πέμπτη η μετοχή είχε απώλειες 6,07% και την Παρασκευή 5,32%, λόγω των ανακοινώσεων για πρόθεση ενίσχυσης στις κεφαλαιαγορές ακόμα και με έκδοση μετοχών.
Η στήλη όπως έγραψε ξανά ακούει πως πρόκειται αρχικά για συμφωνίες εξαγοράς με έκδοση μετοχών.
13:22 UPDATE
Ανοδικός ο τραπεζικός δείκτης
Με τη βοήθεια του τραπεζικού δείκτη ο οποίος έχει άνοδο 0,17% ο Γενικός Δείκτης έχει περιορίσει τις απώλειες στο 0,25%.
Ωστόσο, περίπου 100 μετοχές είναι πτωτικές και μόλις 21 ανοδικές.
Η Eurobank γράφει τιμές πάνω από τα 4 ευρώ, η Πειραιώς είναι επίσης θετική και οριακά θετική η Εθνική Τράπεζα.
Από το υπόλοιπο ταμπλό ξεχωρίζει η CNL Capital, η Άβαξ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Lavipharm και η Ευρώπη.
Υποχωρούν Προοδευτική, Galaxy Mezz, Πλαστικά Θράκης (λόγω και προμερίσματος), Space Hellas και Sunrise Mezz.
12:31 UPDATE
Οι μετοχές που αντέχουν
Σημάδια αντοχής δείχνει τα τελευταία λεπτά το Ελληνικό Χρηματιστήριο και ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές υποχωρούν άνω του 1% ο Γενικός Δείκτης έχει περιορίσει την υποχώρηση στο 0,59%.
Νωρίτερα βρέθηκε να έχει απώλειες έως και 1,37%. Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ κινείται με άνοδο άνω του 1% και είναι η μόνη μετοχή με τέτοια άνοδο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Ξεκίνησε με απώλειες 3,11% αλλά τώρα φλερτάρει με νέα πολυετή υψηλά.
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει επίσης καλή εικόνα από νωρίς και άνοδο 0,67%. Η Eurobank Equities την έχει στις κορυφαίες της επιλογές για φέτος.
Η Coca Cola επίσης δείχνει ανθεκτικότητα και τέλος οι τράπεζες έχουν περιορίσει τις απώλειες. Η Eurobank μάλιστα έχει και μικρή άνοδο 0,18%, ενώ η Πειραιώς υποχωρεί οριακά. Η Optima Bank και η Κύπρου έχουν απώλειες άνω του 1%.
10:40 Πρώτο Σχόλιο
ΑΓΟΡΑ: Τα όσα είπε ο Donald Trump ταρακουνάνε και πάλι τις αγορές. Ίσως φέρνουν και αυτή τη διόρθωση που κάποιοι αναλυτές ήθελαν και σημείωναν. Πάλι βάζει θέμα δασμών, ενώ βέβαια έχει υπάρξει συμφωνία. Μιλάμε για κορυφαίες καταστάσεις. Θέλει τη Γροιλανδία, μπορεί και να επιτεθεί στο Ιράν και ποιος ξέρει τι άλλο σκέφτεται. Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με απώλειες άνω του 1%. Από κοντά και η δική μας αγορά, η οποία άνοιξε με δυνατή πίεση και υψηλό τζίρο. Παραμένει πάνω από τις 2.200 μονάδες. Είναι στις 2.217 με απώλειες 1,25% και τζίρο πάνω από 12 εκατ. ευρώ στα πρώτα πέντε λεπτά της συνεδρίασης. Όλες οι μετοχές του FTSE 25 με απώλειες. Με άνοδο 6 μετοχές στο ξεκίνημα από όλο το ταμπλό.
ΜΕΤΑΛΛΑ: Στα ύψη οι τιμές των πολύτιμων μετάλλων λόγω των απειλών του Trump. Ο χρυσός στα 4.675 δολάρια, ενώ σε ιστορικά υψηλά και το ασήμι με άνοδο άνω του 3,5%.
EUROBANK EQUITIES: 16% περιθώριο ανόδου εντοπίζει για το Χ.Α. το 2026 και τονίζει το discount των ελληνικών έναντι των ευρωπαϊκών που είναι πάνω από 20%. Η Τράπεζα Πειραιώς (τιμή στόχος 9,62 ευρώ), η Metlen (62 ευρώ), η Motor Oil (39,10 ευρώ) και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (34,80 ευρώ) είναι οι κορυφαίες επιλογές της χρηματιστηριακής με σύσταση αγορά. Το μεγαλύτερο περιθώριο ανόδου έχει η Metlen. Σημειώστε πως οι τρεις κορυφαίες επιλογές έχουν μονοψήφιο P/E με βάση τα εκτιμώμενα κέρδη του 2027 και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 18,5 φορές. Από μικρές εταιρείες προτιμά την Performance Technologies.
ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Optima Bank υποχωρεί 3,59%, η Πειραιώς 2,5% και ακολουθούν και οι άλλες τράπεζες. Συνεχίζει πτωτικά και η Crediabank η οποία πιέστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω της γνωστής ανακοίνωσης της εταιρείας. Είναι στα 1,4580 ευρώ και στο -2,41%.
HELLENIQ ENERGY: Χωρίς το δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα των 0,20 ευρώ σήμερα η μετοχή. Χάνει όλο το ποσό και 8,5 λεπτά ακόμα.
COCA COLA: Σήμερα η γενική συνέλευση για την έγκριση της εξαγοράς της Coca Cola Africa. Θυμίζουμε πως η εξαγορά εκτός από μετρητά περιλαμβάνει και μετοχές. Οριακές απώλειες έχει η μετοχή στο άνοιγμα.
LAMDA: Δοκιμάζει την αντοχή των 7 ευρώ η μετοχή.
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Χωρίς το δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα των 0,07 ευρώ περίπου ανά μετοχή. Στα 4,31 ευρώ και στο -2,93%. Ήταν στο κρίσιμο σημείο να σπάσει την αντίσταση, αλλά λόγω αποκοπής και γενικότερου κλίματος, μάλλον θα πρέπει να ξαναπροσπαθήσει.
ΕΚΤΕΡ: Πολύ σημαντικό το έργο που ανέλαβε η εταιρεία και καλής αξίας. Έτσι διατηρεί το ανεκτέλεστο σε υψηλά επίπεδα και ευνοείται φυσικά από την περίοδο η οποία είναι καλή για τα περιθώρια κέρδους. Αμετάβλητη ξεκίνησε σήμερα.
ΚΑΡΕΛΙΑ: Με μικρή άνοδο και χαμηλό όγκο στο ξεκίνημα και υπάρχει η εντολή αγοράς και σήμερα στα 360 ευρώ. Ζητάνε 2.400 τεμάχια.
ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΓΟΡΑΣ

Γιώργος Κατικάς
georgekatikas@gmail.com
www.bankingnews.gr
Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.
Σχόλια αναγνωστών