Κοινωνία

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Οι δυσκολίες στην κίνηση ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ απασχολούν το υπουργείο Υγείας

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Οι δυσκολίες στην κίνηση ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ απασχολούν το υπουργείο Υγείας
Tα προβλήματα που εντοπίζονται να αφορούν στο Σύστημα Υγείας έχουν να κάνουν με την κίνηση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ λόγω της χιονιού
Σχετικά Άρθρα
O επιχειρησιακός σχεδιασμός για τη εύρυθμη λειτουργία των υγειονομικών δομών συζητήθηκε σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη στο υπουργείο Υγείας.
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ συζήτησαν την λειτουργικότητα των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας στις πληττόμενες περιοχές από την κακοκαιρία.
Προς το παρόν τα προβλήματα που εντοπίζονται να αφορούν στο Σύστημα Υγείας έχουν να κάνουν με την κίνηση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ λόγω της χιονόπτωσης.
Επίσης με ειδική μέριμνα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού φορτηγού στη Λεωφόρο Αθηνών που μεταφέρει φιάλες οξυγόνου προς νοσοκομειακές δομές.
Η προσβασιμότητα των υγειονομικών εργαζομένων στις δομές της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειες που αφορούν στο Λεκανοπέδιο δεν αναμένεται να παρουσιάσει προβλήματα, καθώς η αυριανή εφημερία ξεκινά με τα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ τα οποία βρίσκονται σε περιοχές χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης.
Εξάλλου όπως συνήθως ισχύει σε ανάλογες έκτακτες καταστάσεις, οι υγειονομικοί εργαζόμενοι δεν αποχωρούν από τη βάρδια τους αν δεν προσέλθει ο αντικαταστάτης τους.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, σε περιοχές όπου παρατηρηθεί πρόβλημα με την πρόσβαση των υγειονομικών στις θέσεις εργασίας τους αναμένεται να συνδράμει και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με όποιον τρόπο κριθεί πρόσφορος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->